Чт, 2024-03-28, 20:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:42
В Івано-Франуівську з'явилися листівки з Гітлером і Сталіним
Інші останні Новини з регіонів України

В Івано-Франківську на стовпах розвісили листівки з зображенням Адольфа Гітлера і написом "Я також винищував українців. Поставте і мені пам'ятник". Про це пише Gazeta.ua.

"Ми провели акцію зі знищення пам'ятника Сталіну, але бачимо, що влада не реагує на такі методи, тому зараз ми почали прирівнювати Гітлера й Сталіна. Адже Європа зрівняла тоталітарні режими. Цією акцією хочемо відкрити очі свідомим українцям на те, яким чином з нами поводиться влада", - сказав один з організаторів акції Василь Абрамів.

Щодо того, чи розроблятиметься інша продукція: нові білборди та плакати подібного змісту, організатори акції сказати не можуть, але стверджують, що задум уже є.

Абрамів також зазначив, що не боїться утисків влади та викликів до прокуратури чи міліції.

"Я вам скажу, що окупаційний режим діє завжди такими методами - тоталітарними, тому ми не виключаємо того, що прокуратура теж може нас забрати, тобто будуть допити, пояснення. Це - їхній метод роботи, вони інакше не вміють працювати", - сказав він.

Організатор акції стверджує, що "Тризуб" завжди співпрацює з усіма націоналістичними організаціями, а сама ця акція - всеукраїнська, проходить по всій території України, й "незабаром в інших містах теж висітимуть такі плакати".

Як відомо, 6 грудня в Запоріжжі розмістили білборд із зображенням Гітлера та словами: "Чем я хуже Сталина? Ставьте и мне памятник".

Білборд демонтували невідомі вже через кілька годин після того, як його повісили, а правову сторону розміщення плакату встановлює прокуратура.

Ініціатор розміщення білборду Богдан Власенко також зазначає, що на адресу рекламного агентства, яке повісило білборд, надходили "телефонні погрози від невідомих".

Зазначимо, свого часу Парламентська асамблея ОБСЄ виступила із резолюцією "Возз'єднання розділеної Європи", в якій прирівняла сталінізм до нацизму та закликала до засудження тоталітарних режимів на міжнародному рівні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1056 | Додав: nowyny | Теги: поставте мені пам'ятник, Івано-Франківськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]