Пт, 2024-03-29, 15:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
В Нігерії ісламське угрупування "Боко Харам" підірвало мечеть
Інші останні Новини світу

У районі мечеті в місті Майдугурі, на сході Нігерії, прогримів вибух, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на представника збройних сил країни бригадного генерала Ісу.

За його словами, в результаті вибуху загинули люди. Число вбитих поки невідомо.

Бригадний генерал звинуватив у організації теракту місцеве терористичне угрупування "Боко Харам".

Хвиля насильства накрила Нігерію після виборів президента, які відбулися у травні. Перемогу на них здобув Джонатан Гудлак, який сповідує християнство.

Раніше жертвами п'яти вибухів, які пролунали у християнських церквах 25 грудня, стали 40 людей. Після цього на півночі країни почалися погроми магазинів, які належать християнам.

Після чого шестеро дітей і один дорослий зазнали поранень унаслідок вибуху саморобної бомби, яку кинули в будівлю мусульманської школи в південному штаті Дельта.

Як повідомив представник поліції, вибуховий пристрій було кинуто в будівлю школи з автомобіля, який проїжджав повз, і поки що неясно, хто стоїть за цим нападом. Однак існують побоювання, що це могло бути відповіддю на нещодавні теракти в церквах.

У Християнській асоціації Нігерії впевнені, що радикальне ісламістське угруповання "Боко Харам" оголосило християнам війну, організувавши на католицьке Різдво серію вибухів у храмах.

"Боко Харам", чия назва означає "західну освіту заборонено", ставить своєю метою запровадження на території Нігерії законів шаріату і нерідко здійснює напади на сили безпеки та представників державних органів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: угрупування Боко Харам, Нігерію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]