Пт, 2024-04-19, 02:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:34
В Німеччині хоче жити Сноуден
Інші останні Новини світу
Екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден знову заявив, що хотів би мешкати в Німеччині, якщо Берлін надасть йому притулок. Фрагмент письмового інтерв`ю з викривачем спецслужб, узятого по електронній пошті, в неділю, 22 грудня, опублікував німецький журнал Stern, передають РІА "Новости".

В даний час Сноуден мешкає в Росії, де влітку йому надали притулок терміном на один рік. Він звертався по прихисток до цілої низки країн. Нещодавно він написав відкритого листа народу і владі Бразилії, в якому запропонував допомогу в розслідуванні стеження з боку США в обмін на політичний притулок. Готовий він був переїхати і до Німеччини, де його викриття спричинили великий суспільний резонанс. Сноуден висловив готовність розповісти німецьким слідчим про діяльність американських спецслужб, якщо йому гарантують безпечне перебування у ФРН.

"Ніхто в німецькому уряді серйозно не думає, що США підуть на будь-які санкції проти Німеччини, якщо вона надасть притулок відомому критикові протизаконного спостереження. Це б нашкодило США більше, ніж Німеччині", - заявив Сноуден. Екс-співробітник ЦРУ зазначив, що задоволений тим, які дебати щодо правової основи роботи розвідників почалися по всьому світу завдяки його викриттям.

"Зміна відбувається, але не в одну мить", - зауважив він. При цьому Сноуден висловив сумнів в тому, що американський Конгрес справді проведе серйозну реформу законодавства про спецслужби. "Члени комітету Конгресу з секретних служб і досі радше тріумфально вітають розвідслужби, аніж тримають їх під контролем", - підкреслив він.

Скандал навколо діяльності спецслужб США на території Німеччини вибухнув ще влітку. Спочатку американське Агентство національної безпеки звинувачували в тому, що воно збирало дані про мільйони громадян ФРН. А два місяці тому стало відомо, що спецслужба впродовж кількох років могла прослуховувати мобільний телефон канцлера ФРН Ангели Меркель та інших німецьких політиків.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: Німеччині, хоче жити Сноуден | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]