Вт, 2024-04-23, 16:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:11
Від побиття студентів 30 листопада МВС так просто не відкараскатись
Інші останні Політичні новини
Якщо міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко не знав, що у ніч на 30 листопада три спецпідрозділи "Беркут" будуть використані для силового розгону Майдану - він поганий міністр і повинен піти у відставку, а якщо знав - повинен нести кримінальну відповідальність. Про це в ефірі "5 каналу" в п'ятницю, 20 грудня, заявив колишній міністр внутрішніх справ, громадський активіст Юрій Луценко, передає Главком.

"Якщо міністр внутрішніх справ України не знав, що в центрі столиці три загони спецпризначенців з трьох областей України використані для кривавого побоїща демонстрантів - він повинен піти у відставку, тому що це поганий міністр. Якщо він знав, що підрозділи спецназівців б'ють мирних демонстрантів у центрі української столиці - він є кримінальним міністром і має відповідати в суді. Це весь алгоритм Захарченко, це рішення політичної кризи", - сказав Луценко.

На його думку, влада повинна визначити політичну або кримінальну відповідальність міністра внутрішніх справ, і це б зняло напругу.

"Чому я це кажу? У мене немає ні йоти особистої помсти стосовно пана міністра, але я прекрасно розумію - не покарання міністра внутрішніх справ за Врадіївку принесло як результат криваве побиття на Майдані. Чи призведе не покарання міністра Захарченко зараз до чергових побоїщ. Міліція дуже чітко стежить за владою, якщо можна гвалтувати, якщо можна бити, то можна і вбивати", - підкреслив Луценко.

Як повідомлялося, 30 листопада о 4.00 ранку "Беркут" жорстоко побив на Майдані Незалежності студентів, які проводили акцію на підтримку євроінтеграції України. Приводом для розгону стали роботи комунальних служб для встановлення новорічної ялинки.

Вдень 30-го листопада під охороною трьох сотень правоохоронців ялинку почали монтувати. На гранітних плитах Майдану ще можна було побачити кров постраждалих від нічного штурму Євромадана, яку ще не встигли змити.

У неділю, 1 грудня, в Україні пройшла наймасовіша в історії країни акція громадянського протесту, в якій тільки в Києві взяли участь понад півмільйона людей.

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада не підтримала звільнення Захарченка. За відповідний запит позафракційного народного депутата Юрія Дерев'янка проголосували лише 104 парламентарія.

У запиті зазначалося, що Захарченко "перевищує свої владні повноваження, дає протизаконні вказівки силовим структурам, проявляє бездіяльність при порушенні чинного законодавства".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: МВС, побиття студентів 30 листопада, не відкараскатись | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]