Чт, 2024-03-28, 17:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:11
Відставки президента, генпрокурора і голови ВС вимагають у Південній Осетії
Інші останні Новини світу

У невизнаній Південній Осетії тривають масові акції протесту проти рішення Верховного суду республіки, який визнав недійсними підсумки виборів президента. На виборах за підрахунками голосів перемогла опозиціонер Алла Джиоєва.

Її прихильники продовжують перебувати на головній площі Цхінвалі вдень і вночі. Ці події вже охрестили "сніжною революцією".

За словами довіреної особи Джиоєвої Анатолія Баранкевича, вони вимагають відставки президента Південної Осетії Едуарда Кокойти, передає Оssetia.ru.

"Ми вимагаємо визнати підсумки виборів, на яких, на нашу думку, перемогла Джиоєва, а також відправити у відставку президента республіки, генерального прокурора й главу Верховного суду", - сказав він.

Також Баранкевич повідомив, що Верховний суд Південної Осетії в понеділок почне розглядати скаргу прихильників Джиоєвої на скасування результатів президентських виборів.

"У понеділок почнеться судова колегія з нашого питання, до неї потрібно нормально підготуватися", - заявив Баранкевич на мітингу на центральній площі у Цхінвалі в суботу.

"Упевнений, що ми представимо надійні аргументи", - підкреслив він.

Як пише у своєму блозі кореспондент газети "Комерсант", "кожний перший у Цхінвалі впевнений у правильності підрахунку голосів і без будь-якої виборчої комісії - кожний, хто голосував за Джиоєву, голосував проти діючої влади".

Журналіст відзначає, що майже ніхто із цхінвальців не думає, що бійці оточення відкриють по них вогонь.

Навіть у середу, у день, коли біля будинку уряду лунали постріли, мытингувальники не відступили.

"Стріляти в юрбу, де в кожного міліціонера обов'язково будуть родичі й друзі, ніхто не стане", - упевнені тут.

Нагадаємо, Верховний суд Південної Осетії 29 листопада визнав результати виборів президента, на яких, згідно з останніми опублікованими даними, лідирувала Джиоєва, недійсними через порушення. Приблизно однакову з нею кількість голосів набрав кандидат у президенти Анатолій Бібілов. Повторні вибори призначені на 25 березня 2012 року. Джиоєва за рішенням суду в них брати участі не зможе.

Вона не погодилася з рішенням Верховного суду і призначенням нових виборів і оголосила себе президентом Південної Осетії. Генпрокуратура республіки угледіла в діях Джиоєвої сценарій "кольорової революції" і пообіцяла вжити заходів.

Крім того, Джиоєва вважає, що переговори за участю російських представників ні до чого не приведуть, тому що їй висувають образливі звинувачення в порушеннях і прямо вказують, що її кандидатура є неприйнятною.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: підсумки виборів, Південна Осетія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]