Вт, 2024-04-23, 21:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:49
Винайдено суперкомп'ютер, який передбачає майбутнє
Інші останні Новини світу науки і технологій
Науковці почали роботу над створенням суперкомп'ютера, який буде передбачати майбутнє.

Згідно з планами, потужні машини будуть збирати і обробляти інформацію з великої кількості джерел - від твітів до урядової статистики.

Даний проект отримав назву "Симулятор Жива Планета" (LES). Він вже підтриманий провідними вченими світу і націлений на "симуляцію всього, що завгодно" на планеті, повідомляє The Daily Mail.

У своїй роботі "машина" використовуватиме дані звідусіль, щоб скласти карту соціальних трендів, динаміку розповсюдження епідемій і передбачити майбутні економічні кризи.

Євросоюз на цей проект планує виділити 900 мільйонів фунтів стерлінгів. Близько тридцяти провідних наукових центрів по всьому світу вже запропонували свою підтримку проекту суперкомп'ютера.

"Багато проблем, з якими ми стикаємося сьогодні, включаючи соціальні та економічні нестабільності, війни, поширення епідемій, - пов'язані з людською поведінкою, але у нас досі є серйозні проблеми з розумінням усього", - пояснив суть проекту один із лідерів Дірк Хелбінг.

За його словами, саме тому вони збиратимуть інформацію з великої кількості джерел і потім аналізуватимуть її, використовуючи найпотужніші комп'ютери світу.

LES буде здатний передбачати поширення інфекційних захворювань, таких як свинячий грип, встановити методи для боротьби зі змінами клімату і навіть розпізнати ознаки фінансових криз, що насуваються.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1116 | Додав: nowyny | Теги: передбачає майбутнє, Суперкомп'ютер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]