Пт, 2024-04-19, 16:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
З ожирінням борються французи : ввели податок на солодкі бульбашки
Інші останні Новини світу

Конституційна рада Франції запровадила новий податок на солодкі газовані напої, повідомляє Medical Xpress. Цей захід спрямований на боротьбу зі зростанням ожиріння в країні, передає Medportal.ru.

Про можливе запровадження нового податку було оголошено в серпні. Тоді ж повідомлялося, що це робиться в рамках масштабної урядової програми боротьби з ожирінням. Крім того, додаткове оподаткування відповідає режиму жорсткої економії, спричиненому економічною кризою в єврозоні.

Податок на солодку газовану воду встановлено в розмірі одного євроцента з кожної проданої банки. Очікується, що нововведення поповнить бюджет на 120 мільйонів євро за рік.

Цей крок французького уряду зазнав різкої критики з боку виробників газованих напоїв. Зокрема, Coca-Cola у вересні заявила, що припиняє заплановане інвестування 17 мільйонів євро в завод на півдні країни. В офіційній заяві компанії зазначено, що це є "символічним протестом проти податку, який завдає шкоди нашій компанії і стигматизує нашу продукцію".

Нагадаємо, в жовтні французький уряд запровадив заборону на використання кетчупу в студентських та шкільних їдальнях. Йдеться про пропаганду здорового харчування і традиційної французької кухні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: французький уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]