Чт, 2024-03-28, 21:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:37
За похорон загиблого товариша донецькі "чорнобильці" заплатили із зібраних власних коштів
Інші останні Політичні новини

За похорони загиблого під час розгону наметового містечка в Донецьку Геннадія Конопльова заплатили його товариші по акції протесту, а не обласна влада.

Про це кореспондентові "Дзеркала тижня. Україна" розповів один з лідерів чорнобильського голодування Володимир Деркач.

За його словами, наступного дня після трагічного інциденту ліквідатори, що беруть участь в акції протесту, почали збір коштів для надання допомоги сім'ї загиблого. Ці гроші були витрачені на ритуальне приладдя для похоронів. Як доказ Деркач показав квитанцію на 9890 грн, заплачені їм особисто за труну і інші атрибути похоронного обряду.

На уточнююче питання кореспондента "Дзеркала тижня" він запевнив, що це не та труна, яку чорнобильці порожньою пронесли по вулицях в ході імпровізованої ходи. "Я не знаю, хто купував ту труну. А в цій ми поховали Конопльова, приїжджали в Родинське", - сказав Деркач.

Нагадаємо, 27 листопада, під час спроби розгону акції протесту "чорнобильців" у Донецьку загинув шахтар-інвалід з Родинського, 69-річний Геннадій Іванович Конопльов. Він був похований 29 листопада у себе на батьківщині, в с. Родинське Донецької області.

Відразу після цього і влада, і опозиція намагалися приписати собі лаври "меценатів" поховання загиблого. Спочатку з відповідною заявою виступила обласна організація партії "Батьківщина". Проте губернатор Донецької області Андрій Шишацький цю заяву спростував. "З'явилася інформація, що БЮТ їм допомагає, що вони сплатили похорони. Це не відповідає дійсності. Цим займалася повністю місцева влада, мій заступник Лукашенко Валерій Михайлович особисто брав участь", - стверджував губернатор.

Донецькі "чорнобильці" мають можливість проконсультуватися у Гриценка і Королевської<

У Донецьку, в наметовому містечку протестуючих "чорнобильців" біля регіонального управління Пенсійного фонду, 9 грудня люди масово звертались в розміщені тут громадські приймальні народних депутатів Анатолія Гриценка, Наталії Королевської, Михайла Волинця і Олега Ляшка, повідомляє УНІАН.

У наметове містечко з різних міст області - Макіївки, Константинівки, Авдеєвки, Артемівська приїхали не тільки "чорнобильці", але їх родичі, вдови, а також інші соціально-незахищені жителі регіону, які сьогодні позбавлені своїх пільг.

9 грудня (у світлий час доби) в наметовому містечку зібралося близько 300 осіб. Багато з них написали свої звернення і скарги на ім'я народних депутатів. Присутні на місці довірені особи депутатів - "чорнобилець" Володимир Деркач (помічник Волинця), "чорнобилець" Олександр Пучков (помічник Королевської), "чорнобилець" Едуард Капустін (помічник Ляшка) і керівник Донецької облорганізациі партії "Громадянська позиція" Олександр Гевельов (помічник Гриценка) вели збір цих листів і звернень, у тому числі і колективних.

За словами Деркача, ніхто 9 грудня з представників державної виконавчої служби з вимогою виконати судове рішення і припинити акцію, поки в наметове містечко не приходив.

В даний час продовжують протестну голодовку 26 ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

Чорнобильці вимагають звільнити керівника Пенсійного фонду Львівщини

Чорнобильці Львівщини вимагають від губернатора Михайла Костюка звільнити керівника Пенсійного фонду області Олександра Другова, повідомляє УНIАН.

Співголова громадянського руху "Вперед!" Руслан Секела повідомив про це у п’ятницю, 9 грудня. Лідери "чорнобильських" організацій області під час "круглого столу" представників "чорнобильських" організацій Львівщини з керівництвом Львівської ОДА і управління Пенсійного фонду України в області.

Керівника Пенсійного фонду вони вимагають звільнити "за зверхнє і хамське поводження з "чорнобильцями".

Секела також розповів, що на зустрічі, яка відбулася в Управлінні обласного пенсійного фонду, були присутні представники Львівської облорганізації "Союз Чорнобиль України", громадської організації "Матері Чорнобиля", благодійного фонду "Діти Чорнобиля Львівщини" та молодіжної організації "Покоління Чорнобиля".

За словами активіста, під час зустрічі також озвучувалися вимоги вирішити проблему належного відпуску ліків – з відповідними знижками – "чорнобильцям" за рецептами в аптечних закладах області.

"В аптеках просто відмовляються відпускати ліки за "чорнобильськими" рецептами, оскільки там передбачені знижки. Відповідають, що ліки просто відсутні", - сказав Секела.

Він також зазначив, що в п’ятницю, 9 грудня, до помешкань деяких учасників акції протесту "чорнобильців", яка з 6 грудня триває біля Львівської ОДА, "приходили невідомі люди у цивільному і залякували, що учасники акцій протесту можуть позбутися групи інвалідності".

На площі біля Львівської ОДА залишається чотири намети "чорнобильців", у яких цілодобово перебувають представники чорнобильських організацій і руху "Вперед!".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1107 | Додав: adminA | Теги: похорони загиблого Геннадія Конопль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]