Сб, 2024-04-20, 09:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
За рік борщовий набір "виріс" на 267%
Інші останні Економічні новини
За плодоовочеву продукцію до новорічного столу українцям доведеться заплатити в 2 рази більше, ніж роком раніше

За оцінками аналітиків "АПК-Інформ: овочі та фрукти", плодоовочева корзина до новорічного столу цього року обійдеться українському споживачеві на 105% дорожче, ніж роком раніше.

Основною причиною цього стало різке зростання вартості овочів борщового набору, який досяг 267% за рік. Водночас, тепличні овочі, а також набір основних фруктів обійдуться українцям незначно дешевше, ніж роком раніше.

"Ми прогнозуємо, що цього року українці до святкового столу куплять більше мандаринів та інших цитрусових, а також яблук і бананів і менше традиційних овочів і картоплі, — каже Тетяна Гетьман, керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти". — Крім того, ми очікуємо незначного зростання попиту на тепличні огірки та помідори, які також будуть коштувати дешевше, ніж роком раніше".

Напередодні новорічних свят ми очікуємо лише незначного зростання цін на фрукти та тепличні овочі, в той час як ціни на традиційні борщового овочі і картоплю залишаться без істотних змін. При цьому тепличні овочі, за нашими прогнозами, будуть продаватися на 11-14% дешевше, ніж роком раніше, яблука — на 10-12% дешевше, лимони та мандарини — в середньому на 5% дешевше.

Найрізкіше в порівнянні з минулим роком зростуть оптові ціни на цибулю — майже у 8 разів. Картопля обійдеться в середньому в 3,5-4 рази дорожче, морква, капуста і буряк — на 30-70 % дорожче. Цілком імовірно, що більш високою буде і ціна на апельсин, яка до останнього часу була порівняно низькою, проте останнім часом почала активно рости.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: 267%, борщовий набір, рік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]