Пт, 2024-04-26, 20:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
До списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО внесуть стародавнє місто Херсонес Таврійський
Інші останні Культурні новини

Стародавнє місто Херсонес Таврійський внесуть до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомила радник Президента України Ганна Герман спільно з директором Департаменту культурної спадщини Міністерства культури України Андрієм Вінграновським, повідомляє Gazeta.ua. Вінграновський висловив сподівання, що Херсонес буде внесений до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО вже цього літа.

"Ми сподіваємось, що на 36 сесії ЮНЕСКО, яка відбудеться в Санкт-Петербурзі цього літа, це питання буде розглянуто, тому що всі зауваження ми зняли, які були в експертів ЮНЕСКО", - розповідає Вінграновський.

Герман висловила впевненість: аби вберегти пам'ятки України від поступового руйнування часом, потрібна державна політика.

Раніше Міністерством культури України та національною комісією України у справах ЮНЕСКО було проведено роботу з підготовки номінації до Списку всесвітньої спадщини "Стародавнє місто Херсонес-Таврійський та його хора".

Пам'ятка розташовується у місті Севастополі на території кримського півострова. Вона складається з кількох заповідних ділянок, які охоплюють збережені частини стародавнього Херсонеського городища та його сільськогосподарського ареалу – хори.

Нагадаємо, що останніми в Україні до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО потрапили: головний корпус університету в Чернівцях, а також Софійський собор та Києво-Печерська Лавра.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: стародавнє місто Херсонес Таврійськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]