Сб, 2024-04-27, 06:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:19
Італія замерзає через брак російського газу і йде на екстрені заходи
Інші останні Новини Європейського Союзу

Влада Італії вживає екстрених заходів, щоб впоратися з проблемою гострої нестачі російського газу, заявила у вівторок, 7 лютого, прес-секретар члена Європейської комісії, відповідального за питання енергетики Марлен Хольцнер. Вона офіційно підтвердила, що Росія скоротила постачання газу до Європи, передає "Інтерфакс-Україна".

Газ, за її словами, недоотримали Польща, Австрія, Угорщина, Болгарія, Румунія, Греція, Італія, Словаччина.

За словами Хольцнер, російська сторона не надала достатньої інформації, що пояснює цю кризу.

Міністр економічного розвитку Італії Коррадо Пассера раніше назвав ситуацію з постачаннями газу в країну "критичною" через зниження імпорту з Росії і Франції.

За його словами, чиновники уряду і міністерства промисловості провели екстрену зустріч у Римі. Вони вирішили припинити постачання газу окремим промисловим підприємствам, а також запустити електростанції, що працюють на мазуті, замість газових електростанцій. Крім того, влада ухвалила рішення про використання сховищ газу і збільшення власного видобування.

Італійська компанія Eni SPA збільшила закупівлі газу з Алжиру і Північної Європи через зниження постачань російського газу.

Зазначимо, що раніше низка європейських країн заявили про те, що вони недоотримують газ від російського "Газпрому". Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко пояснив, що через істотне похолодання в Росії вона і знизила постачання газу.

Треба зазначити, що відразу після заяв європейських країн про брак газу представники "Газпрому" натякнули, що ЄС не отримує повні обсяги газу, бо Україна, мовляв, відбирає його на свої потреби.

Пізніше Росія визнала, що на кілька днів знизила постачання газу в Західну Європу, в обсязі до 10%, але потім обсяги газу нібито повернулися до показників, передбачених контрактом. Але прем'єр РФ Володимир Путін і далі стверджував, що Київ забирає газу більше, ніж передбачено контрактом.

Україна ж заявила, що відбирала газ з підземних газових сховищ у межах норми. "Ми для того влітку і закачували газ у газосховища, щоб взимку з них відбирати", - заявив український прем'єр і запропонував Росії допомогу у забезпеченні Європи газом.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: Італія замерзає через брак російськ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]