Пт, 2024-04-26, 17:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:22
Посадили у в'язницю міністрів у Румунії, які брали хабарі ковбасою й алкоголем
Інші останні Новини світу

У Бухаресті двох колишніх румунських міністрів засудили до 3 років позбавлення волі за корупцію, повідомляє Deutsche Welle.

Їхня справа, яка тривала близько п'яти років, отримала в народі назву "ковбасного процесу": урядовці брали хабарі, зокрема, сосисками і алкогольними настоянками.

Головними фігурантами справи стали колишні міністри аграрної політики Дечебал Траян Ремеш та Йон Аврам Мурешан.

Ремеш залишив свою посаду у Кабміні в 2007 році після того, як прокуратура звинуватила його в отриманні хабара сумою 15000 євро від приватного бізнесмена Георге Чорби.

Посередником у справі був Мурешан, який був міністром аграрної політики в 1998-2000-х роках. Колишній міністр, який діяв нібито від імені Чорби, також пообіцяв Ремешу як хабар домашню ковбасу та сливову настоянку на суму 350 євро.

Минулого місяця румунський верховний суд затримав колишнього прем'єр-міністра Румунії Адріана Настасе, звинувативши його в незаконній розтраті державних коштів на президентську кампанію, яку він програв. Його засудили до двох років ув'язнення, проте вирок також досі не набрав чинності.

Разом з ним у справі фігурувало ще п'ятеро державних службовців. Сам Настасе заявив, що буде оскаржувати вирок.

Ці два випадки у країні стали причиною того, що неурядова організація Transparency International, розташована у Берліні, назвала Румунію однією з найбільш корумпованих країн Євросоюзу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: Посадили у в'язницю міністрів у Рум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]