Пт, 2024-04-26, 18:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:13
Зимова стихія в Україні: евакуюють людей, крига скувала кораблі в морі
Інші останні Офіційні новини

Державна прикордонна служба України просить врахувати складні погодні умови під час руху через південний український кордон, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Державна прикордонна служба України інформує, що у зв'язку зі складними погодними умовами, румунською стороною тимчасово призупинено пропуск вантажних транспортних засобів та автобусів. Через сильні морози, сильні снігопади та ожеледиці рух через українсько-молдовський кордон за напрямом "Рені - Джурджулешти", а також "Джурджулешти - Галац" (Румунія) обмежено і дозволено лише для власників легкових автомобілів", - зазначили в службі в середу.
Державна прикордонна служба України просить врахувати складні погодні умови при вибір маршруту водіями, які прямують до Румунії.
Міністерство з надзвичайних ситуацій евакуює мешканців островів на відстані 12-15 км від міста Вилкове Одеської області.
Для цього в середу вранці до Вилкового прибув аероглісер Вінницького територіального управління МНС, повідомляє прес-служба відомства.
"В цілому підтоплення загрожує 24 жителям островів. Станом на 8 годину 8 лютого фактична позначка рівня річки Дунай в місті Вилковому становила 151 см", - констатує МНС.
Підйом води стався через сильний шторм на морі. У зв'язку зі зміною напрямку вітру з 7 на 8 лютого вдень в середу відзначається зниження рівня води в річці на 7 см, додає відомство.
Однак прогнозується подальше зниження температури повітря, ускладнення погодних умов, пориви вітру 20-30 м/с, сильне коливання хвиль у Чорному та Азовському морях.
7 лютого у Вилкове було передислоковано відділення рятувальників з аварійно-рятувального загону Управління МНС у Вінницькій області, весь аварійно-рятувальні загін спецпризначення переведено в режим підвищеної бойової готовності.
Станом на 8 лютого в режимі очікування команди на виїзд перебувають декілька десятків бійців регіонального МНС, на озброєнні яких спецмашини, автогрейдери і бульдозери, рятувальні машини САРМ, плаваюча техніка ПТС тощо.
Як відомо, Вилкове називають "українською Венецією" через те, що містечко розташоване на воді.
Тим часом в акваторії Азовського моря і Керченської протоки склалися досить важкі умови для перебування та руху судів у зв'язку з погіршенням погодних умов, сильний вітер, снігопади, морози і великою кількістю криги.
Проте "в цілому ситуація контрольована", зазначають у МНС.
За попередніми даними, в Керченській протоці на якірних зупинках перебувають 126 суден, з них 120 іноземних. Судна зосереджені в південній частині протоки, тому канал переобтяжений. Лід перекрив Керченську протоку, криголами допомагають суднам.
Наразі переправа "Крим - Кавказ" тимчасово закрита.
За інформацією російських відомств, в акваторії Азовського моря станом на середу перебуває 60 суден. За даними Міністерства інфраструктури України, 9 з них українські. Судна дрейфують. Багатьом з них необхідна допомога.
Нагадаємо, що морози в Україні вдарили в останній декаді січня. Вранці 27 січня стовпчики термометрів показували мінус 15 градусів, метеорологи обіцяли похолодання до 30 градусів нижче нуля.
Українські школи масово закрилися на позапланові канікули, деякі ринки припинили торгівлю, а також постраждали дороги й автомобілісти - рух транспорту дуже ускладнено або припинено; моря замерзають, блокуючи цим судна, які перебувають у них.
Органи влади готуються до наступного піку похолодання
Органи влади готуються до наступного піку похолодання, що прогнозується в найближчі 4 дні, доповів президенту міністр з надзвичайних ситуацій.
"Я звітував, як працюють системи життєзабезпечення на всій території України. Доповів, як працює місцева влада, міністерства", - сказав Віктор Балога, інформує прес-служба президента.
"Президент задоволений результатами роботи", - додав глава МНС.
За його словами, з 8 лютого на всій території України розпочався другий за цю зиму піковий період пониження температури, який триватиме 4 дні.
Балога запевнив, що влада докладає всіх зусиль для запобігання техногенним катастрофам у складних погодних умовах.
"Всі органи місцевої влади, а також міністерства, разом працюють, щоб пройти ці чотири дні низьких температур і запобігти виникненню техногенних катастроф внаслідок аномальних морозів", - зазначив міністр надзвичайних ситуацій.
Нагадаємо, що Балога також доручив ретельно перевірити всю інформацію щодо загибелі людей в період "аномально низьких" температур.
А сильні морози в Україні стали причиною загибелі 131 людини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1188 | Додав: nowyny | Теги: україна, зимова стихія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]