Пт, 2024-04-19, 03:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:08
Австралія бореться з пожежами,вогонь наближається до Сіднею
Інші останні Новини світу
Понад півтори тисячі пожежників ведуть боротьбу з вогнем у різних районах австралійського штату Новий Південний Уельс на сході континенту. За останніми даними, на сході країни продовжують бушувати 68 пожеж, з них 22 локалізувати не вдається. З урахуванням прогнозу погоди, який передрікає спеку і сильний вітер, надзвичайні служби називають ситуацію "можливо, найважчою в історії", передає ИТАР-ТАСС.

Вогонь знищив вже майже 100 тисяч гектарів лісу. Найбільшою мірою від вогню постраждали населені пункти, розташовані в районі Блакитних гір на захід від найбільшого міста країни Сіднея. Згідно з попередньою інформацією, в минулі дні вогонь повністю знищив щонайменше 193 будинки в невеликих розташованих на схилах гір містечках, ще 109 будинків згоріли частково.

Як стало відомо, причиною однієї з найбільших пожеж, можливо, стали вибухи, що прогриміли на початку тижня під час військових навчань на полігоні бази Марангару. Міністерство оборони повідомило, що зараз проводить розслідування і намагається розібратися, чи є проведені під час навчань вибухи і пожежа (згоріло близько 30 тисяч гектарів лісу) "пов'язаними один з одним подіями".

Кілька великих пожеж продовжують вирувати в околицях Сіднея — в останні три дні в місті пахне гаром, і управління охорони здоров'я Нового Південного Уельсу виступило з попередженням про небезпеку для людей із серцево-судинними та легеневими захворюваннями, літніх людей і дітей. Їх закликали по можливості знаходитися в закритих приміщеннях.

Влада Нового Південного Уельсу оголосила про найсуворішу заборону на розпалювання багать на території всього штату.

У п'ятницю влада повідомила про першу жертву стихії - 63-річний чоловік, який намагався самостійно захистити свій будинок від вогню в містечку Лейк-Манмора, помер в результаті серцевого нападу.

В Австралії зараз середина весни, яка цього року видалася сухою і спекотною. Синоптики вже повідомили, що вересень став найтеплішим за всю більш ніж півторавікову історію спостережень. У перші 18 днів жовтня температура повітря на східному узбережжі країни перевищувала середні для цього часу року показники на 3,6 градуса.

Зазначимо, кількість жертв природних пожеж на півдні Австралії в лютому 2009 року склало 173 людини. Пожежі, що почалися на півдні Австралії 7 лютого і тривали декілька тижнів, знищили більше ніж 2 тисячі будинків, 7,5 тисячі осіб лишилися без притулку.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 942 | Додав: nowyny | Теги: Вогонь, Австралія, Сідней, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]