Чт, 2024-03-28, 21:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Через можливу підробку закону, на який скаржився Кличко, прокуратура порушила справу
Інші останні Політичні новини
Прокуратура Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, викладені у заяві народного депутата Оксани Продан щодо внесення поправок до тексту законопроекту про зміни до Податкового кодексу і можливої підробки порівняльних таблиць.

Як йдеться в повідомленні на сайті прокуратури, кримінальне провадження відкрили за статтею «створення штучних перешкод у роботі народних депутатів, надання їм завідомо неправдивої інформації» і «підроблення офіційного документа».

Матеріали провадження направили до київського слідчого управління міліції для подальшого розслідування.

Правоохоронці слідчим шляхом перевірять інформацію, викладену в заяві народного депутата, кажуть у прокуратурі. У ході слідства призначать і проведуть судові експертизи (у тому числі почеркознавчу).

За наслідками розслідування мають встановити, чи були допущені порушення законодавства України при винесенні на голосування до Верховної Ради проекту закону № 2054а.

Вказаний законопроект депутати ухвалили 24 жовтня. Опозиціонери заявили, що поправка, яка міститься в цьому документі, може перешкодити лідерові УДАРу Віталієві Кличку балотуватися на виборах президента 2015 року.

Йдеться про норму, яка передбачає, що особа, яка має документ про право проживання за кордоном, вважається такою, що не живе в Україні. Водночас для того, щоб висуватися в президенти, особа має прожити в Україні останні 10 років.

Кличко визнав, що має дозвіл на проживання в Німеччині, і заявив у відповідь на ухвалення закону, що балотуватиметься на виборах президента.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: підробку закону, кличко, справу, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]