Чт, 2024-04-18, 03:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
Черговий транш кредиту фіндопомоги надали Греції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністри фінансів країн єврозони у вівторок, 29 листопада, погодилися надати Греції черговий транш фінансової допомоги у 8 мільярдів євро. Передбачається, що гроші Афіни зможуть отримати в середині грудня, передає ТСН.

Єврогрупа в середині жовтня 2011 року вже схвалила надання цих коштів Греції, проте через урядову кризу в цій країні питання про виділення допомоги довелося обговорювати повторно.

Тепер Греції, новий голова уряду якої Лукас Пападімос пообіцяв виконати всі умови єврозони і МВФ щодо скорочення держвитрат, лишилося заручитися тільки схваленням з боку МВФ.

Надання шостого траншу Греції неодноразово відкладалося і було затримано до письмового підтвердження грецькою стороною зобов'язань перед ЄС і МВФ реалізувати план структурних реформ.

У рамках другого пакету допомоги Греції країни єврозони запропонували утримувачам облігацій Греції обміняти папери на аналогічні, але з номіналом на 50% менше, що скоротить борг країни на 100 млрд євро, а також надати країні другий пакет допомоги обсягом більш як 100 млрд євро. Перший пакет у розмірі 110 млрд євро схвалено ще в травні 2010 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1243 | Додав: adminA | Теги: кредит Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]