Пт, 2024-04-19, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:04
День героїв у Львові відсвяткувала бєларуська опозиція
Інші останні Політичні новини

У неділю у Львові представники бєларуської опозиції відзначили національне свято День героїв, повідомляє "Радіо Свобода".

Свято заборонено офіційною владою Бєларусі, оскільки ця подія пов’язана з історією Бєларуської Народної Республіки.

Бєларуські опозиціонери розпочали недільний ранок молитвою за минулих і сучасних героїв Бєларусі у львівському храмі. За тих, хто загинув 91 рік тому і за 14 нинішніх політв’язнів режиму Лукашенка.

Бєларуси разом із львів’янами вшанували пам’ять учасника повстання 1830-31 років Симона Шидлоускага, який похований у Львові, а також провели круглий стіл про значення подій 1920 року і сучасні реалії Бєларусі.

Голова Правого альянсу Юрась Каретніков, який у Львові у вересні відзначав День Бєларуської військової слави, був арештований на 10 діб на батьківщині.

За його словами, влада президента Лукашенка обмежує бєларусам право на виїзди за кордон. Без жодних пояснень у людей забирають закордонні паспорти.

Представники бєларуської опозиції висловили надію, що, врешті-решт, "жах, який називається лукашенківська диктатура , закінчиться". Диктатура знищує всіх, і українці мають розуміти небезпеку авторитаризму, заявили опозиціонери.

За словами бєларусів, наразі українська влада не чинить жодного спротиву бєларуській опозиції в її діяльності і акціях, які вона проводить в Україні.

День героїв Бєларусі завершиться мітингом біля пам’ятника Тарасові Шевченку і пішою ходою до монумента провідникові ОУН Степану Бандері.

"Українцям зрозуміла історія Білорусі і День героїв. Аналогічні події відбувались у Холодному Яру. Тоді Польща з Радянською Росією ділили і Бєларусь, і Україну. Бєлоруська та українська нації чинили спротив", - зауважив голова Руху солідарності "Разом" і керівник Бєларуського центру в Україні В’ячеслав Сівчик.

Нагадаємо, що нещодавно екс-кандидат у президенти Бєларусі Алесь Міхалевич заявив, що режим Олександра Лукашенка - це вірус, який починає поширюватися на інші країни, зокрема Україну.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1248 | Додав: adminA | Теги: Бєларусь, Львів, День Героїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]