Пт, 2024-04-26, 01:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:50
День Свободи на перекритому Майдані святкує одна людина. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

На Майдані Незалежності у вівторок зранку розпочався монтаж ялинки. При цьому по всьому периметру Майдану встановлено металеву огорожу, передає "Українська правда".

Крім того, у центрі міста перебуває велика кількість міліції.

Так, на вулиці Городецького стоїть три великих автобуси з міліцією, один автобус "Богдан", а також п'ять патрульних джипів.

Біля парку Івана Франка стоїть сім автобусів "Богдан" з міліцією.

Також велика кількість правоохоронців перебуває на вулиці Інститутській. Вулицю Банкову, де розташована Адміністрація президента, перекрито.

Як написав у своєму Facebook "бютівець" Віктор Уколов, Майдан Незалежності "огороджений на значно більшій площі, ніж треба для встановлення йолки".

"Люди, які прийдуть на святкування, не помістяться на вузькому тротуарі і змушені будуть виходити на Хрещатик. Влада програмує сутички?" - зазначив він.

Один чоловік у помаранчевому шарфі святкує річницю революції на Майдані

Біля будівлі Головпоштамту на Майдані Незалежності сьогодні вранці вже стоїть один чоловік у помаранчевому шарфі і з табличкою на шиї "Ющенко, ми з тобою".

На запитання, чи можна його сфотографувати, він відповів: "Будь ласка, можна, це буде моє останнє фото, а то, бачте, мене охороняє цілий автобус міліції".

Водночас біля Головпоштамту збираються представники низки громадських організацій, які, незважаючи на заборону суду, мають намір святкувати річницю Помаранчевої революції.

Крім того, ветерани Помаранчевої революції - активісти КУПР, КУН, УНП, УНСО спробували встановити на місці, де у 2004 році стояла сцена, символічний намет.

Так, депутат від НУ-НС Андрій Парубій хотів на кілька хвилин поставити намет як символ Помаранчевої революції.

Однак близько 20 працівників спецпідрозділу "Беркут" завадили йому це зробити, оточивши його і не даючи вийти з оточення.

"Беркутівці" у шоломах оточили Парубія, але потім його випустили з оточення.

Активісти партії "УДАР" вітають перехожих у центрі Києва з Днем свободи

Активісти партії "УДАР" проводять акцію, вітаючи перехожих у центрі Києва з Днем свободи, передає "Інтерфакс-Україна".

Близько 20 активістів у куртках з символікою партії роздають перехожим жовто-блакитні стрічки та листівки з написом "Свобода - це Європа".

Акція розпочалася з Михайлівської площі, потім її учасники пройшли Володимирською вулицею через Софійську площу і площу біля Національного оперного театру. Далі активісти планують роздати стрічки на Бессарабській площі, пройтися Хрещатиком і завершити свою акцію на Європейській площі.

Крім того, близько півсотні представників об'єднання "Батьківщина молода" зібралися біля Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві з нагоди святкування чергової річниці Помаранчевої революції з вимогою звільнити екс-прем'єра України Юлію Тимошенко, яка перебуває в СІЗО.

Нагадаємо, Київський окружний адмінсуд задовольнив позов столичної мерії, заборонивши святкування Дня свободи на Майдані Незалежності, але ветерани "помаранчевого" Майдану вночі 21 листопада зібралися на місці, де стояла сцена в 2004 році, повідомляє прес-служба "Коаліція учасників Помаранчевої революції".

Народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шевченко вважає, що владі не слід обмежувати проведення акцій, приурочених до чергової річниці Помаранчевої революції, тому що опозиція не збирається порушувати закон.

Довідка. Помаранчева революція

Помаранчева революція - кампанія протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших акцій громадянської непокори в Україні, організована і проведена прихильниками Віктора Ющенка, одного з кандидатів на президентських виборах в листопаді-грудні 2004 року, і противниками його основного конкурента Віктора Януковича.

Початком Помаранчевої революції вважають акцію протесту після оголошення Центральною виборчою комісією (ЦВК) попередніх результатів, згідно з якими переміг його суперник - Віктор Янукович. Згодом Верховний суд України скасував постанову ЦВК про результати виборів і зобов'язав її знову провести повторний тур голосування. Протестувальникам вдалося змусити владу України дочекатися рішення Верховного суду і на підставі його рішення про визнання результатів голосування у другому турі сфальсифікованими, повторно провести другий тур голосування на президентських виборах. В результаті повторного голосування (переголосування другого туру) перемогу здобув Віктор Ющенко.

Основною базою об'єднаної опозиції стали західні і центральні області України, тоді як Януковича підтримали переважно східні та південні регіони країни. Громадська думка РФ перебувала на боці Віктора Януковича, західних країн - на боці української опозиції. Ряд державних діячів країн Європи виступав у ролі посередників між протиборчими силами.

Варто сказати, що характер революції був досить мирним і часто супроводжувався кумедними випадками. Так, усім добре запам'ятався геніальний спіч дружини Віктора Януковича про "американські наколоті апельсини". Людмила Янукович так сильно переживала прозахідну позицію Києва, що вирішила висловити свою критичну думку про один з її символів - помаранчі, що їх нібито накололи дурманом американці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1222 | Додав: nowyny | Теги: помаранчева революція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]