Пт, 2024-04-26, 13:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Для української армії Порошенко складатиме гранатомети
Інші останні Економічні новини
Суднобудівний завод "Ленінська кузня", що, як вважають, належить до орбіти впливу бізнесмена Петра Порошенка, восени 2013 року візьметься до серійного виробництва автоматичних гранатометів УАГ-40 розробки конструкторського бюро "Точні механізми". У найближчій перспективі озброєння може потрапити на ринки країн Африки, Азії та Латинської Америки. Про це повідомляє видання "Інсайдер" з посиланням на директора КБ Олега Слинька.

Дослідне виробництво почалося на ВАТ "Ленінська кузня" у 2010 році - було зроблено кілька екземплярів продукції.

Зараз суднобудівники вже запустили передсерійне виробництво - зробили 12 одиниць озброєння, які вже пройшли сертифікацію. Масове виробництво може розпочатися вже до кінця року.

Крім "Ленінської кузні" у проекті братимуть участь ще кілька підрядників - столичне підприємство "Сатмаш", а також харківські, сумські та чернігівські компанії. За словами Слинька, розробник і виробник планують запустити серійне виробництво вже наприкінці року і в перспективі прагнуть вийти на річний випуск не менш ніж 500 одиниць озброєння.

Ціну виробу на заводі не називають, лише зазначаючи, що вона нижча, ніж у зарубіжних аналогів, які за рахунок поставки в комплекті різних додаткових елементів обходяться покупцям значно дорожче.

За даними російського збройового підприємства ВАТ "Завод імені В.А. Дегтярьова", орієнтовна вартість українського гранатомета становить орієнтовно 20 тис дол. Це означає, що при заявленому плановому обсязі в 500 одиниць річний оборот заводу від цього напрямку становитиме приблизно 10 млн дол.

УАГ-40 є аналогом найпоширенішого в світі американського гранатомета МК-19. Ціна його серійної моделі в базовій комплектації становить 14 тис дол (не рахуючи додаткових пристосувань).

Виробник сподівається почати продавати гранатомети і на внутрішньому ринку, тобто українській армії. У даний момент спільно з Мінооборони йде тестування виробів, а також їхня сертифікація для вітчизняних збройних сил.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: української армії, гранатомети, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]