Пт, 2024-04-19, 07:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:17
До Ахметова приїдуть Сікорський і Більдт говорити про євроінтеграцію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністерство закордонних справ Польщі підтверджує, що голови зовнішньополітичних відомств Польщі та Швеції відвідають Донецьк 23 листопада.

"Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та Швеції Карл Більдт планують здійснити візит до українського міста Донецьк 23 листопада", - повідомляється на офіційному сайті МЗС Польщі.

Згідно з інформацією, візит відбудеться на запрошення відомого українського бізнесмена, народного депутата (Партія регіонів), президента ФК "Шахтар" Ріната Ахметова.

"Візит дасть можливість для ознайомлення з підготовкою до футбольного чемпіонату Євро-2012, який Україна прийматиме разом із Польщею у наступному році, а також із політичною ситуацією в Україні і з перспективами країни із євроінтеграції", - повідомляє МЗС Польщі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що середу, 23 листопада, Україну з неофіційним візитом можуть відвідати міністри закордонних справ Польщі та Швеції Сікорський і Більдт.

Формальною причиною їхнього візиту є запрошення на матч Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Порту" від імені президента клубу Ріната Ахметова. Водночас очікується, що європейські політики спробують вплинути на Віктора Януковича за допомогою осіб в оточенні президента.

Зокрема, приїзд Сікорського і Більдта може бути останньою нагодою переконати Януковича змінити точку зору щодо Юлії Тимошенко та процесів згортання демократії перед самітом Україна-ЄС, де планувалося парафувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1163 | Додав: adminA | Теги: Юлія Тимошенко, Рінат Ахметов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]