Чт, 2024-04-25, 22:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
Єврейський анекдот генерала Джонса став приводом для скандалу
Інші останні Новини світу

Радник президента США з національної безпеки генерал Джеймс Джонс вибачився за "єврейський анекдот", розказаний ним у на церемонії, присвяченій 25-річному ювілею Вашингтонського інституту близькосхідних досліджень. Жарт генерала викликав роздратовану реакцію з боку лідерів єврейських громад Америки, і Джонс був змушений визнати, що анекдот виявився недоречним. А ось, якщо ви також любите коректні, але дуже кумедні анекдоти українською мовою, тоді ми радимо відвідати кращий спеціалізований гумор-портал joke.betaproject.net.

Даний анекдот не потрапив до офіційного тексту виступу Джонса. Скоріше за все, генерал самостійно вирішив "скрасити" свою нудну доповідь забавною, на його погляд, історією. Він почав свій виступ з того, що поділився нещодавно почутим анекдотом зі слухачами.

Цей "бородатий анекдот", перероблений на сучасний лад (ймовірно, американськими військовими, що воють в Афганістані), звучав приблизно так. "Бойовик "Талібану" загубився в пустелі й блукає в пошуках води. Раптом бачить: магазин. Заходить , його зустрічає господар - єврей. Таліб просить дати йому води. Єврей говорить: "Я не торгую водою. Я торгую краватками. Купи краватку" ( таліби вважають краватку диявольським символом невірних — примітка редактора сайту http://nowyny.eu/). Таліб став кричати на єврея. І той запропонував вихід: "Іди на інший бік пагорба. Там є єврейський ресторан, який тримає мій брат, там тобі продадуть воду". Таліб пішов, і через годину повернувся в магазин абсолютно убитим. "Твій брат сказав, що в ресторан пускають тільки в краватці".

Анекдот від Джонса був сприйнятий учасниками конференції з реготом. Ізраїльські й американські ЗМІ зазначають, що багато учасників цієї конференції були євреями, але їх не збентежив жарт генерала. Проте, незабаром деякі євреї - консерватори і з ліги Антидифамації накинулися на Джонса з різкою критикою, звинувативши радника президента США у поширенні неправдивих стереотипів щодо євреїв.

У підсумку, Джеймс Джонс вибачився за "експромт", наголосивши, що США свято дотримуються інтересів Ізраїлю у сфері національної безпеки. Прес-служба Білого дому виключила недоречний жарт з тексту промови Джонса.

Зазначимо, що незабаром після вибачень Джеймс Джонс зустрічався з міністром оборони Ізраїлю Ехудом Бараком. У цій зустрічі несподівано взяв участь і президент США Барак Обама.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1903 | Додав: abel | Теги: Анекдоти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]