Чт, 2024-04-25, 03:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:38
Європа передчуває близький "happy end" для Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Радник президента Польщі Броніслава Коморовського Томаш Наленч прогнозує найближчим часом щасливе залагодження справи ув`язненої екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко. Про це він сказав в ефірі TVP info, коментуючи вчорашню зустріч президента України Віктора Януковича з главами Польщі, Італії та Німеччини у польському Кракові, пише УНІАН.

"Усі знаки на небі та землі вказують на те, що ми близькі до щасливого фіналу цієї справи", - сказав він.

Радник Коморовського назвав справу Тимошенко найбільшою перешкодою для підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом на саміті у Вільнюсі в листопаді цього року.

Він відзначив, що не слід було очікувати заяви президента України в справі його головного політичного суперника після вчорашніх зустрічей у Польщі.

"Це малоправдоподібно, аби президент Янукович - навіть якби мав готове рішення в голові в справі Тимошенко, - говорив про нього з Кракова своїм землякам. Про важливі проблеми України говориться з українцями в їхній країні", - сказав Наленч.

Радник президента Польщі також відзначив, що такі зустрічі, як у Кракові, не робляться для того, аби "тиснути" чи "заганяти батогом" Януковича.

"Президент Коморовський завжди прихильно та із зрозумінням ставиться до українців", - наголосив він.

Австрія закликала українську владу якнайшвидше випустити Тимошенко

Австрія приєдналася до інших європейських країн, закликавши Україну чимшвидше розв'язати проблему виборчого правосуддя, ухваливши рішення про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося на те, що вибіркове правосуддя не буде діяти в Україні та Юлія Тимошенко буде звільнена", - заявив посол в Україні Вольф Дітріх Хайм.

При цьому він додав, що навряд чи варто очікувати помилування засудженої до підписання УА в листопаді, тому що між Києвом і Брюсселем обговорюються й інші аспекти співпраці.

На думку дипломата, для вирішення проблеми потрібно міняти судову систему.

"Ми бачимо, що поступки певні є. Якісь закони вже були змінені, якісь перебувають у процесі розгляду, обговорення, і тут наріжним каменем зараз є закон "Про прокуратуру".

Ми сподіваємося, що будуть зрушення в цьому питанні, і ми сподіваємося побачити результати до наступного засідання міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу в Люксембурзі 21 жовтня", - підкреслив Хайм.

Зазначимо, що на зустрічі в Кракові президенти ФРН, Італії, Польщі та України розглядали три основні версії подальшої долі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Раніше депутат від Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що Україна підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом і без вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Як повідомлялося вчора, 7 жовтня, Німеччина наполягає на звільненні Тимошенко, вказуючи на загрозу зриву Асоціації.

Також повідомлялося, що 4 жовтня близько полудня президент звільнив з посади першого заступника генпрокурора, фактично головного обвинувача екс-прем'єра, - Рената Кузьміна.

Через кілька годин Тимошенко заявила про готовність виїхати на лікування за кордон. Цю пропозицію їй офіційно зробили екс-президент Європарламенту Пет Кокс і колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський.

Ще через кілька хвилин захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що європейські перемовники передали прохання про помилування його підопічної Віктору Януковичу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: Європа, тимошенко, близький happy end | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]