Сб, 2024-04-20, 07:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:33
Євросоюз дістанеться українським дітям
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле виступає за підписання Угоди про асоціацію, про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії, повідомляє Главком.

"Яке майбутнє ви хочете дати своїм дітям? Як батько, я знаю, що це питання, яке постійно хвилює всіх батьків і всіх тих, хто працює з дітьми. Я щиро переконаний, що політична та економічна інтеграція з Європейським Союзом - через угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі дасть Україні найбільш міцну основу для своїх майбутніх поколінь", - йдеться в повідомленні.

За словами Фюле, угода - це вибір для суспільства, побудованого на європейських цінностях демократії, верховенстві права та права людини. Він додав, що ринок ЄС - найбільший, найбільш процвітаючий і стабільний ринок у світі, який охоплює 500 мільйонів споживачів і становить приблизно одну п'яту частину світового ВВП.

Вестервелле запевнив, що інтеграція України до ЄС не суперечить хорошим відносинам з Росією

Міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Гідо Вестервелле вважає, що інтеграція України до ЄС і збереження хороших відносин з Росією не суперечать одне одному.

Про це він сказав у четвер, 10 жовтня, під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, повідомляє УНІАН з посиланням на Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

"Тому я вважаю правильним пошук прагматичного рішення щодо Митного союзу. Але, звичайно, і дорога після підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі буде зрозуміла - це дорога, яка веде до Європи", - сказав Вестервелле.

У свою чергу Азаров підкреслив важливість співпраці України, зокрема в економічній сфері, як з країнами Європейського Союзу, так і Митного. "Ми не хочемо протиставляти нашу зацікавленість співпрацею з Європейським Союзом нашій співпраці з Митним союзом, з Росією зокрема", - сказав прем'єр-міністр, зазначивши, що 40% українського товарообігу припадає на Росію.

Він підкреслив, що на сьогодні уряд докладає всіх зусиль для вирішення проблемних питань з Російською Федерацією, що виникли в контексті підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. "Уряд робить усе можливе, щоб пом'якшити зараз ті заходи, до яких вдається Росія", - сказав Азаров.

Україна і ЄС планують підписати Угоду про асоціацію України з ЄС на саміті ініціативи "Східне партнерство" у Вільнюсі, який пройде 28-29 листопада. При цьому Київ пропонує Москві взаємовигідну співпрацю в рамках Митного союзу (до якого входять Росія, Бєларусь і Казахстан), проте з урахуванням дії ЗВТ між Україною та ЄС.

14-20 серпня митниця РФ різко посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів, що призвело до величезних затримок і простоювання вантажів на кордоні. Низка компаній була змушена призупинити свої постачання до Росії.

Пізніше в Москві пояснили цей крок "разовою акцією" і підготовкою до змін режиму митного адміністрування в разі, якщо Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС.

І прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що проблеми у торговельних відносинах з Росією пов'язані з утворенням та структуруванням Митного союзу.

Томенко розповів про патріотів України, які виступають за нейтральний статус країни

Близько 43% опитаних українців виступили за інтеграцію до Європи. Разом з тим майже 36% респондентів - за співпрацю в рамках Митного союзу (МС).

Про це в ефірі телеканалу ТВі повідомив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина " Микола Томенко, передає Gazeta.ua.

Томенко розповів, що " Український демократичний круг" провів на прохання Інституту політики соціологічне дослідження.

Його результати показали, що прихильників євроінтеграції України на 7% більше, ніж охочих дружити з МС.

"Ми фіксуємо зростання європейських настроїв", - зазначив Томенко.

Однак, за словами нардепа, кількість прихильників Митного союзу на сході і півдні України не зменшується.

"Тут у наявності потужна пропагандистська кампанія", - сказав політик.

Разом з тим, він зазначив, що українці, крім двох вищезгаданих векторів, підтримують ще і третій - це власний шлях України .

"Велика кількість патріотично налаштованих людей не вважає, що альтернатива ЄС ідеальна. Вони впевнені, що ми повинні йти українським шляхом", - підкреслив Томенко.

Парламентарій зазначив, що цей прошарок населення точно ніколи не підтримає Митний союз і Росію.

"Тому, враховуючи цей факт, існує ще досить великий запас нових потенційних прихильників європейського вибору", - заявив Томенко.

Він додав, що, згідно з опитуванням, не визначилися з напрямком України близько 13-14% опитаних.

Зазначимо, що згідно з даними опитування КМІС, 61,3 % українців вважають, що рішення щодо того, чи підписувати Україні угоду про асоціацію з Європейським Союзом, чи вступити до Митного союзу має бути ухвалене на загальнонаціональному референдумі громадянами країни.

Тим часом, прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю газеті "Советская Белоруссия" 5 жовтня заявив, що не виключає можливості підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом до проведення референдуму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз дістанеться українським ді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]