Пт, 2024-03-29, 13:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:51
"Фобос-Ґрунт" все ж упаде на Землю
Інші останні Новини світу науки і технологій

Запущена на початку листопада російська міжпланетна станція "Фобос-Ґрунт", яка так і не змогла долетіти до Марса, може впасти на Землю в січні-лютому 2012 року. Конкретна дата падіння стане сюрпризом: назвати точний час руйнації космічного апарата неможливо, оскільки його рух по навколоземній орбіті може змінитися під впливом зовнішніх чинників.

Про це повідомив офіційний представник управління прес-служби і інформації Міноборони РФ Олексій Золотухін. Водночас фахівці повідомили, що не можуть розшифрувати отриману станцією в австралійському Перті інформацію з "Фобос-Ґрунту".

За даними Європейського космічного агентства (ЄКА), минулої ночі контакт з апаратом встановлювався двічі, передає РИА "Новости".

Причини невиходу "Фобос-Ґрунту" на заплановану траєкторію і досі невідомі. Раніше висловлювалися версії, що це могло статися через збій програмного забезпечення, поломки датчиків або приладів на борту апарата. Однак у четвер військовий експерт висловив нове міркування з цього приводу - не виключено, що в збої техніки винен американський радар.

За словами Золотухіна, наразі розрахунки показують, що незгорілі у верхніх шарах атмосфери уламки "Фобос-Ґрунту" можуть впасти на Землю на початку наступного року.

У США з цим прогнозом не згодні - за даними американської системи контролю космічного простору, апарат може увійти в атмосферу Землі вже 12 грудня. Спочатку американці передбачали, що ця подія відбудеться 26 листопада.

Зазначимо, ракета-носій з російською міжпланетної станцією "Фобос-Ґрунт" стартувала з космодрому Байконур 9 листопада. При виведенні станції на траєкторію відльоту до Марса склалася позаштатна ситуація.

Після того як носій вивів станцію на опорну орбіту, маршова рухова установка (МРУ), яка повинна була вивести апарат на траєкторію польоту до Марса, не ввімкнулася. Зв'язок з апаратом "Фобос-Ґрунт" було втрачено.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1179 | Додав: adminA | Теги: Фобос-Ґрунт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]