Вт, 2024-04-23, 19:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:33
Голова Ємену готовий передати владу на тлі нових боїв армії з опозицією
Інші останні Новини світу

Президент Ємену Алі Абдалла Салех в середу прибув до Саудівської Аравії для підписання ініціативи ради співробітництва арабських держав Перської затоки про передачу влади, повідомляє державне телебачення.

"Президент республіки безпечно прибув до Саудівської Аравії для підписання ініціативи, підготовленої країнами Перської затоки", передає Gazeta.ru.

Однак, підрозділи єменської армії, вірні президенту Алі Абдуллі Салеху вступили в бій з повстанцями з племінного союзу Хашід під керівництвом шейха Садика аль-Ахмара.

Зіткнення почалися вранці в столиці країни - Сані. За повідомленнями очевидців, з району Хасаба доносяться звуки вибухів і стрілянини з автоматичної зброї.

Бій зав'язався через кілька годин після приземлення в Ер-Ріяді президентського літака, на якому Салех прибув в саудівську столицю, щоб підписати план передачі влади в країні.

Як повідомлялося раніше, президент погодився залишити владу в обмін на гарантії безпеки для нього особисто і членів його сім'ї. Варто зазначити, що Салех і раніше давав аналогічні обіцянки, але потім щоразу знаходив привід не підписувати відповідні документи.

Президент Ємену втратив контроль над значною частиною країни, проти нього повернули зброю впливові племінні об'єднання, а також багато військових частин. Все це відбулося на тлі антиурядових виступів, які не припиняються в Ємені з початку поточного року.

За час протистояння сотні людей були вбиті, тисячі - поранені. Постраждав і сам Салех - в червні під час ракетного обстрілу президентського палацу його ледь не вбило ракетою, випущеною його опонентами. Після цього він кілька місяців лікувався в Саудівській Аравії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1108 | Додав: nowyny | Теги: Ємен, Алі Абдалла Салех, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]