Пт, 2024-03-29, 02:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:42
Греція відмовилася від референдуму щодо грошей ЄС: колапсу не буде
Інші останні Новини Європейського Союзу

Уряд Греції відмовився від ідеї проведення референдуму щодо ухвалення плану Євросоюзу щодо врегулювання боргової кризи країни, заявив міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос на п'ятничному засіданні саміту G-20, що проходить у французьких Каннах.

Сумніви Греції з приводу ухвалення пропозиції ЄС, що передбачає нові позики і 50%-ве списання державного боргу, і ідея прем'єр-міністра країни Георгіоса Папандреу про проведення референдуму щодо цього питання обурили Брюссель, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше міністри найбільших європейських країн, зокрема Франції і Великобританії, заявили, що не відкидають варіанту виходу Греції з Євросоюзу в разі, якщо уряд не схвалить план Брюсселя.

Зазначимо, що Папандреу раніше запропонував надати громадянам країни можливість самим вирішувати, чи приймати міжнародну допомогу в обмін на проведення заходів бюджетної економії.

Минулого тижня лідери ЄС погодилися надати Афінам додатковий кредит на 100 млрд євро, а також списати 50% боргів Греції. Натомість грецький уряд має радикально знизити бюджетні витрати, звільнити тисячі держслужбовців, скоротити зарплати і пенсії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1228 | Додав: nowyny | Теги: Євросоюз, Уряд Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]