Пт, 2024-04-19, 18:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Ім'я українського поета Тараса Шевченка тепер носить одна з вулиць Кембриджа
Інші останні Українці в світі
Вулиця в англійському Кембріджі, в районі Сіджвік Сайт (Sydgwick Site), у якому розташовані низка гуманітарних і мистецтвознавчих факультетів університету - права, історії, релігієзнавства, середньовічних і сучасних мов, отримала ім'я українського поета Тараса Шевченка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Присвоєння вулиці імені Т.Шевченка та встановлення меморіального знаку - це перший і символічний крок у рамках "Днів України у Великобританії", організатором якого є Firtash Foundation. Це дуже важливий крок для підвищення впізнаваності України у світі", - цитують в прес-релізі Group DF в середу, 16 жовтня, слова посла України у Великобританії Володимира Хандогія.

Згідно з ним, в наступному році Університет Кембриджу приєднається до святкування 200-річчя з дня народження Т.Шевченка, яке відзначатимуть у всьому світі.

"Т.Шевченко - один із найбільш безкомпромісних і унікальних "голосів" у сучасній європейській культурі, і цей голос стає все більш чутим і впізнаваним у Великобританії", - сказано на офіційному сайті Університету Кембриджу.

Починаючи з 2008 року, в Кембриджі поезію Т.Шевченка вивчають в оригіналі українською мовою студенти факультету середньовічних і сучасних мов, а з 2011 року репродукції його картин прикрашають стіни цього факультету.

Програма україністики в Університеті Кембриджу була заснована в 2008 році завдяки фінансовій підтримці благодійного фонду Дмитра та Лади Фірташ Firtash Foundation, який також є організатором "Днів України у Великобританії". Цей фестиваль української культури, який пройде з 17 по 19 жовтня 2013 року в Лондоні. Протягом трьох днів відомі українські художники, артисти, музиканти, дизайнери і кращі народні майстри продемонструють весь колорит України: її мистецтво, класичну, етнічну та сучасну музику, моду, кухню і народні ремесла. Спонсором виступає міжнародна група компаній Group DF, що об'єднує активи Д.Фірташа.

Раніше Україна звернулася до ЮНЕСКО з пропозицією відзначити 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка на міжнародному рівні.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: Тараса Шевченка, ім'я, вулиць Кембриджа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]