Пт, 2024-04-19, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
InoPressa: Його називали "маленьким Адольфом"
Інші останні Новини світу

Федеральне відомство з охорони конституції і далі перебуває під прицільним вогнем критики, пише сьогоднішній SPIEGEL ONLINE. Поряд з доказами недбалості в роботі відомства, що стали надбанням громадськості, грандіозним скандалом загрожує обернутися справа одного з його співробітників, який свого часу перебував на місці вбивства одного з 9 мігрантів.

"Коли цими днями заходить мова про Федеральне відомство з охорони конституції і "Тюринзьку трійку" неонацистів, на рахунку якої вбивство кількох малих підприємців-мігрантів і жінки-поліцейського, стає очевидним, що спецслужби, у завдання яких входить зокрема і відвернення екстремістської агресії, в буквальному сенсі продемонстрували свою недієздатність. (...) Той факт, що трійці нацистів, які входили до організації "Націонал-соціалістичне підпілля" (NSU), вдавалося безкарно діяти по всій Німеччині, скоюючи вбивства, свідчить про недбалість або навіть навмисну бездіяльність", - йдеться в матеріалі кореспондента видання Маттіаса Ґебауера.

На тлі вже відомих подробиць днями з'явилися нові приголомшливі деталі скандалу. Як повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung, один зі співробітників відомства (земля Гессен) перебував недалеко від місця вбивства власника інтернет-кафе, турка за національністю, в квітні 2006 року. Як стало відомо у вівторок, ця людина був відомий своєю підтримкою праворадикальних ідей.

На горищі його будинку, в якому провели 2006 року обшук в рамках слідчих заходів, слідчі виявили літературу нацистського спрямовання, зокрема витяги з "Майн кампф" Адольфа Гітлера. Як пишуть автори публікації в FAZ, на батьківщині співробітника відомства називали "маленьким Адольфом". Виявлену поруч з літературою зброю, продовжує видання, в 2006-му не було розцінено як доказ, що стосується справи.

Тим часом, повідомляє Tagesspiegel, у Туреччині росте хвиля невдоволення в зв'язку з новими подробицями у справі про "Тюринзьку трійцю". Так, вдова однієї з жертв піддала критиці однобокість розслідувань німецьких правоохоронних органів. У турецькій газеті Sabah Еліф Кубасік розповідає про те, що в ході розслідування вбивства її чоловіка слідчі навіть не розглядали версії про злочин на ґрунті расизму. "Вони підозрювали навіть мене", - розповідає пані Кубасік.

Вдова убитого з гіркотою констатує очевидний для багатьох спостерігачів факт: якби на території Туреччини протягом кількох років було б скоєно вбивства громадян Німеччини, а поліція так і не знайшла б убивць, "Туреччину було б проголошено варварською державою". Як зазначає автор статті Сузанна Гюстен, турецьке МЗС вимагає від влади Німеччини беззастережного розслідування, навіть за умови, що на поверхню може сплисти неприємна правда про діяльність правоохоронних структур і спецслужб.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1173 | Додав: nowyny | Теги: Тюринзька трійка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]