Пт, 2024-04-26, 20:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Іран не відступить від ядерної програми і може атакувати Ізраїль
Інші останні Новини світу

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявив у середу, 9 листопада, що його країна не має наміру припиняти роботу над своєю ядерною програмою навіть після публікації доповіді МАГАТЕ про розробку Тегераном ядерної зброї, повідомляє РИА "Новости".

"Знайте, що ця країна ні на йоту не відступить зі свого шляху", - наводить Reuters слова Ахмадінежада, який виступав перед тисячами людей на центральній площі Тегерана.

Президент Ірану також зазначив, що публікація доповіді підриває репутацію МАГАТЕ. "Навіщо ви підриваєте репутацію агентства через необґрунтовані заяви Америки?" - заявив Ахмадінеджад.

Нагадаємо, що 22 січня 2011 року в Стамбулі безрезультатно завершилась дводенна зустріч представників країн "шістки" міжнародних посередників (Росія, Китай, США, Франція, Великобританія і Німеччина) з офіційним Тегераном щодо іранської ядерної проблеми. Водночас президент Ірану Махмуд Ахмадінежад розраховує на продовження діалогу з представниками "шістки" у врегулюванні іранської ядерної проблеми.

28 грудня 2010 року президент Ірану Ахмадінежад проголосив республіку ядерною державою.

Також відомо, що проти Ірану, який запевняє, що проводить тільки мирну ядерну програму, Європа і США неодноразово застосовували санкції.

Іран знищить ядерний центр Ізраїлю в разі атаки на свої об'єкти

Іран погрожує знищити ядерний центр Ізраїлю в разі атаки на свої об'єкти. Про це в середу, 9 листопада, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на агентство AFP, яке в свою чергу посилається на представника генерального штабу іранських збройних сил.

"Ядерний центр у Дімоні (ізраїльське місто) - найбільш доступний об'єкт, який може стати нашою ціллю, і зараз ми володіємо ще ефективнішими засобами для цього. При найменших діях Ізраїлю (проти Ірану), ми приймемо рішення про його знищення", - заявив заступник голови іранського Генштабу бригадний генерал Масуд Джазаері.

Раніше міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак дав зрозуміти, що не відкидає можливості воєнного удару по ядерних об'єктах Ірану. За словами міністра, він не очікує, що звіт МАГАТЕ переконає Росію й Китай запровадити проти Ірану ще нові санкції. Тому, сказав він, "ми й далі рекомендуємо нашим друзям у світі і самим собі не відкидати жодної можливості".

Нині проти Ірану діє вже четвертий пакет міжнародних санкцій, запроваджений у червні минулого року, але Тегеран не припиняє своєї ядерної програми.

Захід стурбований, що ця програма може мати на меті створення ядерної зброї. Тегеран неодноразово заперечував ці закиди і заявляв, що мета програми суто мирна, проте доказів цього не надав.

Раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Рік Перрі заявив, що він, у разі обрання його президентом, підтримає удар ізраїльської армії по Ірану, якщо буде надано докази реального просування Тегерана до оволодіння ядерною зброєю. Крім того, американці вже побоюються, що Ізраїль атакує Іран без попередження.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1144 | Додав: nowyny | Теги: Махмуд Ахмадінеджад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]