Вт, 2024-04-23, 12:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
Янукович-Коморовський: компліменти, євроінтеграція, футбол
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Президент Віктор Янукович наголошує на визначальній ролі президента Польщі Броніслава Коморовського у євроінтеграції України. Про це 7 жовтня він заявив журналістам у рамках робочого візиту до РП, повідомляє Укрінформ.

"Безумовно, що одне з найперших питань є питання євроінтеграції. Я хотів би відзначити: роль президента Коморовського в цих питаннях є визначальною для України. І сьогодні ми багато приділили цим питанням з огляду підготовки саміту, який відбудеться наприкінці листопада цього року", - сказав Янукович.

Президент констатував, що сьогоднішня зустріч є десятою за рахунком із Коморовським у Польщі, починаючи з 2010 року. Глава держави нагадав, що всього мав 20 зустрічей із Коморовським і 20 телефонних розмов.

Президент також поінформував, що в рамках нинішнього візиту питання євроінтеграції підніматимуться і на зустрічі у складі ще двох президентів – Німеччини та Італії.

Сам Коморовський оптимістично оцінює перспективи співпраці Польщі, як члена Євросоюзу, і потенційно асоційованої України. "Хочу зазначити, що ми оптимістично оцінюємо перспективи співробітництва, яке передбачає співпрацю Польщі, як країни-члена Євросоюзу, і України, яка буде державою - асоційованим членом ЄС", - зауважив Коморовський.

Він додав, що Україна і РП наполегливо працюють на результат до саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

Раніше польські ЗМІ припускали, що розмова двох президентів стосуватиметься подальшої долі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, й пов’язували несподівану краківську зустріч з роботою місії Європейського парламенту в Україні, в перебігу якої екс-прем’єр погодилася на їхню пропозицію про лікування в Німеччині.

Янукович запросив Коморовського разом переглянути матч Україна – Польща

Янукович також запросив Коморовського відвідати відбірковий матч чемпіонату світу з футболу між збірними України та РП, який відбудеться 11 жовтня у Харкові. "11 жовтня буде черговий матч у Харкові. Я хотів би нагадати пану Президенту, якщо буде можливість приїхати в Харків, щоб подивитись разом, побувати на цьому футбольному святі, я буду дуже радий", - сказав Янукович.

Нагадаємо, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові пройде без глядачів.

Таке рішення було прийнято на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви, яких, на його думку, припустилися місцеві вболівальники, "вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики та жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання".

3 жовтня стало відомо, що матч у Харкові таки пройде з глядачами, оскільки санкції ФІФА до Федерації футболу України за матч Україна - Сан-Марино були припинено (тільки на один матч) на час розгляду апеляції української сторони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: ФУТБОЛ, євроінтеграція, компліменти, Янукович-Коморовський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]