Вт, 2024-04-23, 08:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:39
Янукович обіцяє Коморовському створити для Тимошенко в СІЗО "євроумови"
Інші останні Політичні новини

Янукович доручив компетентним органам дотримуватися європейських стандартів в питанні утримання екс-прем'єрки Юлії Тимошенко під вартою.

"Я останнім часом почув багато зауважень від адвокатів колишнього прем'єр-міністра Тимошенко щодо утримання Тимошенко у в'язниці, і я дав доручення всім відомствам, які займаються цим питанням, створити всі умови, які передбачені сьогодні на європейському рівні. Мається на увазі і лікування, і обстеження, і утримання", - сказав Янукович на спільній з президентом Польщі Броніславом Коморовським прес-конференції в понеділок в Києві.

Також Янукович запевнив, що усі висновки європейських експертів щодо нової редакції Карно-процесуального кодексу буде враховано при розгляді відповідного законопроекту в парламенті.

Кажучи про розв'язання проблем, які дісталися Україні з радянських часів, Янукович зазначив, що це зокрема стосується Карно-процесуального кодексу, який Україна "найближчим часом переглядатиме".

"Ми вже скоро отримаємо висновки Європейської ради відносно Карно-процесуального кодексу, які ми враховуватимемо під час розгляду цього кодексу в парламенті" - сказав президент на сумісної з президентом Польщі Броніславом Коморовським прес-конференції в понеділок у Києві.

Нагадаємо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко 23 листопада пройшла медичне обстеження в одній із медичних установ Києва.

Згодом Державна пенітенціарна служба заявила, що у Тимошенко при обстеженні за межами СІЗО не виявлено патологічних змін, які становлять загрозу її життю. У свою чергу захист Тимошенко не довіряє медичному обстеженню. Про це заявив Власенко.

Коморовський: треба знайти реальний вихід з ситуації з Тимошенко

У свою чергу президент Польщі Броніслав Коморовський вважає за необхідне знайти реальний вихід з ситуації навколо знаходження в ув'язненні екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, а не тільки використовувати її в розвитку відносин України з Європейським Союзом.

"Мені здається, що слід знайти реальний і прийнятний вихід з цієї ситуації, а не тільки політично використовувати ці труднощі у відносинах між Україною і ЄС", - сказав Коморовський на брифінгу після зустрічі з президентом Януковичем у понеділок у Києві.

Він також додав, що за декілька годин обговорить ситуацію, що склалася навколо Тимошенко, з представниками опозиції в посольстві Польщі в Україні.

Президент Польщі зазначив, що бажає, щоб "справа Тимошенко" якомога менше випливала в контексті переговорів України з ЄС щодо Угодою про асоціацію.

"Я знаю, що в деяких країнах-членах ЄС і в багатьох спільнотах ця справа викликає багато емоцій. Є важливі справи, але, окрім цього, є і важливіші справи", - сказав Коморовський, зазначивши, що важливішою справою є, без сумніву, європейська інтеграція України.

"І в той же час, ми розуміємо, що справа Тимошенко є важливою і вона має вирішуватися таким чином, щоб створити відповідну оцінку України з боку ЄС, оскільки це країни, які парафуватимуть Угоду про асоціацію і створення зони вільної торгівлі", - зазначив він.

Коморовський також зазначив, що сподівався на декриміналізацію ст.365 Кримінального кодексу України, за якою було засуджено Тимошенко.

Також Коморовський наголошує на важливості питання навколо Тимошенко, зважаючи на майбутній саміт Україна - ЄС.

"Це є власне питанням, яке викликає у нас хвилювання у відношенні до того, як ця справа сприймається також на Заході. Це, зокрема, важливо, зважаючи на саміт, який відбудеться 19 грудня", - сказав президент Польщі.

Як відомо, 19 грудня заплановано саміт Україна-ЄС, на якому, як очікується, буде оголошено про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту пропонує, щоб Європарламент рекомендував Європейській комісії парафувати Угоду про асоціацію з Україною, "якщо це можливо, до кінця 2011 року".

Зазначимо, що міжнародні і європейські інститути останнім часом виявляють все більше системних диспропорцій у відносинах між владою і громадянським суспільством. Найвразливіші, на їхню думку, ключові інструменти державної машини - силові структури і судова система, корупція у бюрократичному апараті, непрозорість бізнесу, переслідування опозиціонерів, моноцентризм.

Янукович задоволений динамікою відносин із Польщею й очікує Коморовського в Україні у 2012 році

Президента Польщі Броніслава Коморовського очікують із державним візитом в Україні у 2012 році.

"Ми налаштовані надалі дотримуватися такої динаміки двосторонніх відносин. Сподіваємося, що наступного року вітатимемо пана президента Коморовського в Україні з державним візитом", - сказав президент Янукович.

Зокрема, Янукович висловив вдячність Польщі за "незмінну підтримку" в євроінтеграційних прагненнях України.

Янукович назвав "природними" такі активні двосторонні контакти.

Він також повідомив, що в Україні вітатимуть представницьку польську делегацію на урочистій церемонії жеребкування у рамках заходів із підготовки до Євро-2012.

Крім того, Янукович повідомив, що під час двосторонніх переговорів у понеділок президенти обговорили питання Тимошенко, а також питання завершення переговорного процесу із підготовки до угоди про асоціацію та проведення саміту Україна-ЄС 19 грудня в Києві.

"Передусім ті питання, які залишаються відкритими і потребують політичних рішень", - пояснив глава Української держави.

У свою чергу президент Польщі вбачає "величезний прогрес" в Україні на шляху євроінтеграції.

"Польща вбачає величезний прогрес, який є наслідком того, що Україна прагне бути частиною процесу європейської інтеграції", - сказав він.

За словами польського президента, це також є результатом завдяки діяльності і українського суспільства, і окремих українських політиків та команд.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1130 | Додав: nowyny | Теги: СІЗО, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]