Пт, 2024-03-29, 00:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:36
Йде на зрив асоціації з Євросоюзом шельмуватий Янукович - Кличко
Інші останні Політичні новини
Президент України Віктор Янукович ухиляється від ухвалення рішення, яке могло б відкрити шлях успішному завершенню Вільнюського саміту, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву партії "УДАР Віталія Кличка".

"Президент і його найближче оточення свідомо йдуть на зрив процесу підписання угоди про асоціацію. До засідання Ради ЄС із закордонних справ, на якому ухвалюватимуть рішення про можливість підписання угоди про асоціацію з Україною, залишилися лічені дні. Провідні представники країн - членів Євросоюзу та його керівних органів дали чітко зрозуміти президенту України, що підписання угоди неможливе без вирішення проблеми виборчого правосуддя та звільнення Юлії Тимошенко" , - сказав Кличко, відзначивши, що президенту "добре відомі" варіанти виходу з ситуації.

Кличко назвав неприпустимим чергову корекцію зовнішньополітичного вектора України в разі євроінтеграційного фіаско. "І перекласти відповідальність за зрив підписання угоди на опозицію, яка, мовляв, діє неконструктивно, Юлію Тимошенко, яка, нібито, висуває нездійсненні умови, або на ЄС, який не враховує зусилля України, - президенту Януковичу не вдасться. Оскільки вся відповідальність за виконання ключових вимог лежить сьогодні виключно на ньому", - підкреслив парламентарій.

У партії "УДАР" вважають за необхідне привернути увагу до "небезпечного сценарію зриву підписання угоди всіх тих, кому не байдуже європейське майбутнє України як демократичної, потужної держави з конкурентоспроможною економікою".

Нагадаємо, головною умовою Європейського Союзу для підписання угоди про асоціацію Україна - ЄС є звільнення Юлії Тимошенко з ув'язнення. Україна розраховує підписати угоду з Брюсселем в кінці листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Нагадаємо, головною умовою Європейського Союзу для підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС є звільнення Юлії Тимошенко з ув'язнення. 28-29 листопада на саміті ініціативи "Східне партнерство" у Вільнюсі Україна та ЄС планують підписати Угоду про асоціацію України з Європейським союзом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: зрив асоціації з Євросоюзом, шельмуватий Янукович, кличко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]