Сб, 2024-04-20, 12:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
Юля збирається за кордон - з Качанівської колонії вивозять речі Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Рішення про відправку Юлії Тимошенко за кордон може з'явиться дуже скоро. Як стало відомо "Вестям" з власних джерел, близьких до оточення екс -прем'єра, охоронець Тимошенко вже чотири дні тому забрав її речі з Качанівської в'язниці в Харківській області. "Все готово до відправки Юлі за кордон на лікування" , - сказало джерело.

Голова прес-служби Держпенітенціарної служби Ігор Андрушко частково підтвердив інформацію. "У Качанівській в'язниці нам не підтвердили, що був факт масового вивезення речей ув'язненої Юлії Тимошенко. Але я собі дозволю припустити, що деякі речі в побутовому порядку за непотрібністю вивозять родичам. Можливо, хтось розцінив цей факт , як масовий вивіз" , - сказав Андрушко.

Соратники Тимошенко поки цю інформацію не підтверджують. "У мене немає інформації ні про перевезені речі Юлії Володимирівни, ні про її лікуванні. Все, що нам відомо, - це слова президента про те, що питання Тимошенко буде вирішено до 21 жовтня. Для цього, на наш погляд, потрібна лише політична воля з його боку" , - сказав захисник Тимошенко, нардеп від "Батьківщини" Сергій Сас.

Довідка

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009 року. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

28 лютого генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Тимошенко поки що не перевозять з Центральної клінічної лікарні Укрзалізниці №5 в Качанівську виправну колонію, щоб не загострювати ситуацію навколо неї.

30 квітня ЄСПЛ визнав незаконність арешту Тимошенко, але не знайшов порушення прав щодо її скарги на застосування катувань. У той же час юристи та політики по-різному інтерпретували, чи встановив суд політичну мотивацію арешту.

Окремо згадаємо: у квітні 2012 року Ангела Меркель заявила про бажання привезти Тимошенко на лікування до Німеччини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: юля, речі Тимошенко, за кордон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]