Пт, 2024-03-29, 15:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:22
"Хлопчик з Одеси" став першим у світі балакучим біороботом
Інші останні Новини світу науки і технологій
У Вашингтоні продемонстрували першу в світі біонічну людину, здатну ходити і говорити. Спілкуватися з оточенням вона може завдяки системі штучного інтелекту, наданої російською компанією. Проте англійські розробники вважають витвір "не дуже ввічливим співрозмовником", розповідає СNews.ru.

Першу в світі біонічну людину, яка здатна ходити і розмовляти, представила в жовтні в Національному музеї авіації та космонавтики США (Smithsonian's National Air and Space Museum) англійська компанія Shadow Robot Co. Систему штучного інтелекту (AI) авторам проекту безоплатно надала російська компанія i-Free.

"Ми передали дослідникам з компанії Shadow Robot технологію інтелектуального агента, тобто API до поточної бази знань робота "Євген Густман", - повідомив CNews Єгор Наумов, керівник групи AI-розробок компанії i-Free.

У російській компанії підкреслюють, що біоробот може легко комунікувати з людьми: він розпізнає голосові запити, підтримує осмислений діалог і навіть демонструє почуття гумору.

У російській компанії підкреслюють, що біоробот може легко комунікувати з людьми: він розпізнає голосові запити, підтримує осмислений діалог і навіть демонструє почуття гумору.

"Євген Гусман" - чат-бот російського походження, котрий видає себе за 13-річного хлопчика з Одеси. На відміну від багатьох подібних комп'ютерних програм, Гусман має прикметні особистісні характеристики та історію: у нього є морська свинка, а батько працює гінекологом. Поспілкуватися з ним можна на його веб-сайті.

Не всім творцям біонічної людини спілкування з реінкарнацією Євгена Гусмана здалося приємним. Роберт Вобертон, інженер-конструктор Shadow Robot, зазначив: "Люди, які створили її (AI-технологію), вирішили запрограмувати робота як 13-річного хлопчика з України. Так що він не дуже ввічливий співрозмовник".

Обробка всіх мовних команд і запитів, що надходять біороботу в процесі комунікацій, а також формування його відповідей відбувається дистанційно - на технологічній платформі компанії i-Free. Процес обробки кожного запиту відбувається практично миттєво і займає частки секунди. Вобертон відзначає, що система штучного інтелекту, використовувана роботом, являє собою питально-відповідну комп'ютерну програму на зразок Siri в iPhone, пише Reuters.

AI-технологія була розроблена Володимиром Веселовим, який тепер, судячи з його профайлу в LinkedIn, є розробником ПЗ в Amazon. I-Free купила технологію у Веселова в 2011 році і далі її модернізувала. У 2012 році ця технологія, використана в мобільному додатку Everfriends, здобула перше місце в міжнародному конкурсі Turing 100 AI Machines Competition.

Зріст біонічної людини становить 1,83 метра, а вага - 77 кг. Вона створена з 28 синтетичних частин, зокрема кінцівок, шкіри, кісток, підшлункової залози, легень, селезінки і кровоносної системи. Контролювати рух робота можна віддалено за допомогою Bluetooth. Обличчя біоробота нерухоме і було скопійовано з Бертольда Мейєра, психолога з Цюрихського університету.

30 травня співробітники американського Корнельського університету представили доопрацьовану версію робота - помічника по господарству PR2, який вміє передбачати дії людини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: балакучим біороботом, Хлопчик з Одеси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]