Пт, 2024-04-19, 15:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Комісію з торговельно-економічної співпраці вирішили створити Україна і Нідерланди
Інші останні Економічні новини
Україна і Нідерланди мають намір створити двосторонню міжурядову комісію з торговельно-економічної і інвестиційної співпраці.

Питання про створення комісії обговорювалося під час зустрічі міністра економрозвитку України Ігоря Прасолова і Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Нідерланди в Україні Кейса Кломпенхаувера, передали у прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Важливим кроком для розвитку подальшого економічного співробітництва між нашими країнами, ми упевнені, стане створення двосторонньої міжурядової комісії з торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Такі комісії створюються на основі двосторонніх угод. Ми готові до обговорення з нідерландською стороною проекту такого документа, який можемо передати вашому посольству найближчим часом", - відзначив під час бесіди Прасолов.

Серед секторів народного господарства, які були б цікаві для України щодо розвитку секторальної співпраці з Нідерландами, міністр назвав сферу високих технологій, освоєння космосу, розвиток медицини і фармацевтики.

Разом з тим, за повідомленням прес-служби, Прасолов сказав, що "досягнення українських учених, поза сумнівом, будуть цікаві і для їх голландських колег". Також він відзначив "наявність на українському ринку праці великої кількості висококваліфікованої робочої сили".

У свою чергу, посол акцентував увагу, що Нідерланди вже розпочали попередню роботу з активізації партнерства з Україною, і співпраця може розвиватися у галузі сільського господарства, харчової промисловості, в енергетиці, включаючи і "зелену" енергетику.

"Ми можемо вже розпочинати роботу над тими секторами, які представляють взаємний інтерес, і де наша співпраця була б найбільш ефективною. Ми вже активізували діалог з голландськими компаніями, щоб з'ясувати, які сектори економіки для них найбільш перспективні і цікаві. Ці відповіді допоможуть нам сформувати "порядок денний" для ефективної роботи цієї двосторонньої комісії. І хоча це все ще дуже попередньо, однак вже є певні ідеї. Однозначно, це сільське господарство, харчова промисловість, дуже широкий спектр енергетики, включаючи і "зелену" енергетику", - зазначив Кломпенхаувер.

Посол вважає, що підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом не тільки стане важливою подією для України і ЄС, а й буде потужним імпульсом для зміцнення двосторонніх зв`язків між Україною і Нідерландами.

Нагадаємо, у вересні 2013 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров перебував у Нідерландах з офіційним візитом, під час якого провів переговори з питань розвитку торговельно-економічної співпраці з представниками уряду і бізнесу цієї країни.

За даними Держкомстату за підсумками першого півріччя 2013 р. товарообіг між Україною і Нідерландами становив близько 1,5 млрд дол. (з негативним для України сальдо).

Раніше повідомлялося, що обсяг зовнішньої торгівлі товарами держав-членів Митного союзу за січень-квітень 2013 року склав 297,1 млрд доларів, йдеться в матеріалах Євразійської економічної комісії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: Україна і Нідерланди, комісію з торговельно-економічної с | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]