Ср, 2024-04-24, 15:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:14
Кремль: на Україну не тиснемо, але її промисловості - кінець
Інші останні Новини російської федерації
Росія не змушує Україну зробити вибір на користь Митного союзу Росії, Казахстану і Бєларусі, однак попереджає про наслідки Асоціації з Євросоюзом. Про це заявив голова адміністрації Кремля Сергій Іванов, передає УНІАН.

"Ми поважаємо будь суверенний вибір будь-якої суверенної держави. Україна хоче зробити свій вибір, вона його практично зробила, ми цей вибір поважаємо", - сказав Іванов.

"Які наслідки цього вибору? За оцінками наших експертів, у разі вступу в асоціативні члени Євросоюзу Україна втратить на торгівлі з Росією мінімум 12 мільярдів доларів на рік. Ми не змушуємо Україну змінити вектор свого розвитку, ми просто говоримо, що за "а" настане "б". Це означатиме кінець залишкам української космічної та авіапромисловості, суднобудуванню, в атомній вже нічого не залишилося... Україна стане великим експортером сільгосппродукції, хоча в цьому я не впевнений, а от робочої сили - точно. Причому і в Євросоюз, і в Росію ", - зазначив кремлівський чиновник.

Нагадаємо, Київ розраховує в листопаді в рамках саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі підписати Угоду з Євросоюзом про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі. Радник президента РФ Володимира Путіна з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв заявив, що Україна, підписавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, порушить Договір про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією, втратить самостійність і перестане бути для Росії повноцінним партнером.

Крім того, за словами Глазьєва, якщо Україна підписує Угоду про асоціацію, вона втрачає можливість брати участь у процесі євразійської економічної інтеграції.

Новодворська вірить у майбутнє України без Росії

Російський опозиційний політик і правозахисниця Валерія Новодворська впевнена в тому, що у України великі перспективи. Про це вона заявила у відеоблозі на "Главкомі".

"Україна і тепер, між іншим, робить танки, які у неї хтось купує за живі гроші, Пакистан, наприклад, а наші танки ніхто не купить. Якщо Україна зуміє оформити Крим, вона зможе зробити його другим Ізраїлем. Тобто у неї є перспективи, і вона хоч якось себе годує, якщо ми дамо Україні спокій, якщо вона від нас відірветься, то шанси у неї є", - заявила вона.

Новодворська підкреслила, "в упряжці з Росією Україна пропаде, тому що Росія пропадає".

Політик підтримала підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: кремль, Україну, промисловості | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]