Вт, 2024-03-19, 04:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:10
Мати два громадянства, якщо одне з них - російське, у Латвії заборонили
Інші останні Новини Європейського Союзу
У Латвії набув чинності закон, який забороняє мати подвійне громадянство одночасно з російським. Натомість разом з латвійським паспортом свої паспорти дозволено мати австралійцям, новозеландцям, бразильцям, а також громадянам Євросоюзу з країн, що входять до блоку НАТО.

Російське інформагентство ИТАР-ТАСС вважає, що документ посилює і без того безправне становище так званих негромадян Латвії. Отримати латвійський паспорт відтепер буде ще складніше, надто людям старшого покоління.

Закон "про громадянство" посилює наступне правило: якщо негромадянин старше 45 років, тепер йому потрібно буде довести факт постійного проживання в країні протягом останніх кількох років. Автори закону стверджують, що це пов'язано з тим, що багато негромадян фактично не є жителями країни.

Наприклад, люди пенсійного віку, діти яких живуть у Росії чи Бєларусі, часто виїжджають з Латвії, і фактично не живуть у країні. Іноді дехто з них вирішує отримати громадянство Латвії, щоб таким чином отримати шенгенську візу і таким чином потрапити в європейський простір.

Насправді, звичайно, таких людей не так і багато. Але прецеденти були. І саме тому посилили умови натуралізації. Але є і плюси. Процедуру надання громадянства Латвії дітям негромадян спрощено. Тепер це можна буде зробити за бажанням одного з батьків, якщо з'явиться також можливість реєструвати таких дітей як громадян одночасно з реєстрацією народження.

Раніше сейм Латвії прийняв поправки до закону про громадянство, які регламентують можливість подвійного громадянства і вводять поняття "державна нація". Її представниками визнані тільки латиші та ліви.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: Латвії заборонили, російське, два громадянства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]