Чт, 2024-04-18, 19:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
МЗС України не вірить у парафування Асоціації з ЄС до кінця року
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС


Наприкінці минулого тижня відбулося закрите засідання української частини комітету парламентського співробітництва (КПС) України-ЄС. На цьому заході, за словами народних депутатів, представниця МЗС, заступник голови департаменту ЄС Наталя Галібаренко, підтвердила інформацію про наявність проблем з парафуванням угоди про асоціацію (УА), повідомляє газета "КоммерсантЪ-Украина".

Як повідомила в своєму блозі на Facebook депутат Ірина Бережна (Партія регіонів), дипломати не вірять у можливість парафування УА в 2011 році, як це було заявлено раніше. "Всі розчаровані відповіддю представника МЗС: цього року на саміті Україна-ЄС 19 грудня парафування договору про асоціацію не відбудеться. Як запевняють у МЗС - з технічних причин", - зазначила пані Бережна. Депутат додала, що у зовнішньополітичному відомстві відкидають політичне підґрунтя такого розвитку подій: "Нам гарантують, що на парафування ми можемо розраховувати вже в 2012 році".

- ЗМІ: МВФ може припинити співпрацю з Україною

Народний депутат Анатолій Кінах (Партія регіонів), який також брав участь у засіданні КПС, уточнив, що надія на парафування УА в 2011 році залишається. "Представники МЗС мали на увазі, що є серйозні питання, які стосуються технологічних термінів підготовки документів. Слід дуже серйозно й напружено попрацювати над їхнім завершенням. Час покаже, чи увінчаються наші зусилля успіхом", - сказав він.

Інший співрозмовник газети в КПС припустив, що пані Галібаренко, яка представляла позицію МЗС на зустрічі з депутатами, "через недосвідченість або через ще щось просто не знала, що можна говорити, а що - не можна".

У МЗС визнають факт виступу свого представника на засіданні КПС, але заперечують відомості про перенесення парафування. "У МЗС докладають усіх зусиль, щоб до 19 грудня текст УА, в тому числі і розділ про зону вільної торгівлі, був готовий до парафування. Жодного рішення про його перенесення на наступний рік не ухвалювалося", - заявив глава департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Нагадаємо, що в Брюсселі 11 листопада відбувся завершальний раунд переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сторони оголосили про залагодження всіх питань, крім європейської перспективи України, проте, за даними ЗМІ, і в цій сфері компромісу досягнуто.

15 листопада, в МЗС України заявили, що бачать готовність з боку ЄС парафувати Угоду про асоціацію.

Зазначимо, профільний комітет Європарламенту 15 листопада схвалив рекомендації Єврокомісії та Ради ЄС в економічній частині Угоди про асоціацію з Україною, а 17 листопада рекомендував Європейській комісії та Раді Європи парафувати Угоду в цілому.

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що на грудневому саміті Україна-ЄС угоду про асоціацію, швидше за все, парафовано не буде.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1127 | Додав: adminA | Теги: Україна-ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]