Пт, 2024-04-26, 18:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:14
На Міжнародному дитячому кінофестивалі в Дрездені переміг український мультфільм про корову Зорьку. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини
На Міжнародному дитячому кінофестивалі анімаційного мультфільму в Дрездені мультфільм "Оля-ля" українського мультиплікатора Дар'ї Котелянець з села Петрик Вінницької області посів перше місце. Про це повідомляє donbass.ua.

Учасники з інших країн приїхали на конкурс з мультфільмами про вампірів, вбивства і трансформерів. Але судді вибрали веселу українську анімацію про корову Зорьку.

Дівчинка два дні ліпила героїв мультика з шматків пластиліну і робила безліч фотокадрів. А потім тиждень монтувала мультфільм. "За сценарієм вийшло так: Зорька виходить пастися в поле. Скрізь квіти. Корова починає їх їсти, потім вкривається ними. Потім у кадрі з'являюся я, і починаю доїти корову. Виходить кольорове молоко, з якого на небі з'являється веселка. Мама сказала, що мульт класний, а коли дізналася про перемогу - кричала від щастя. Свій мультик я готова продати за 20 тис. грн", - каже дівчина.

"Спочатку мультиплікатори пропонували придумати мультфільм про вбивство. Але я відмовилася, і зробила анімацію про собак і притулку для них. Мені сказали, що це нецікаво. Тоді я вирішила написати сценарій про свою корову Зорьку. Тему затвердили - в Європі такого ще не бачили", - розповідає Дарина.

У майбутньому Дар'я планує вступати до Київської естрадно-циркової академії, а зараз всерйоз буде займатися вокалом. "Якби у нас розвивали мультиплікацію, то могла б і тут перемагати. Але поки бачу себе вокалісткою. Якщо не знайду роботу, то у приватній школі буду викладати вокал. Я ж у Дрезден їздила на конкурс з вокалу, і виграла гран-прі. А заодно і мультик переміг", - поділилася Дарина.

Раніше мультиплікаційний цикл "Народна мудрість" Національної телекомпанії України отримав нагороду Універсального полікультурного фестивалю кіно, який проходив у Лос-Анджелесі (США). Він був визнаний кращим у номінації мультиплікаційних короткометражних фільмів. Організатори творчого форуму привітали представників України і вручили їм грамоту Certificate of Excellence.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1411 | Додав: adminA | Теги: корову Зорьку. ВІДЕО, Дрездені, український мультфільм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]