Вт, 2024-03-19, 05:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:05
Наявність газу на Харківщині компанія Shell підтвердила
Інші останні Економічні новини
Британсько-нідерландська компанія Shell завершила буріння першої розвідувальної свердловини "Біляївська-400" на Павлівсько-Світловській ліцензійній газовій ділянці (Первомайський район, Харківська область) і підтвердила наявність там газових запасів. Про це сказано в повідомленні прес-служби Харківської обласної державної адміністрації з посиланням на інтерв'ю заступника голови обладміністрації Юрія Сапронова.

"Повністю пройдено проектних 5 тис. метрів, і, за даними фахівців, результат: газопроявлення - позитивне", - сказав Сапронов.

Він висловив надію, що Україна до 2020 року зможе повністю забезпечити внутрішні потреби населення й промисловості в газі, а в майбутньому стати газовим експортером, передають "Українські новини".

Як повідомлялось, у жовтні 2012 року Shell і дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Укргазвидобування" у рамках договору про спільну діяльність розпочали буріння 1-ї розвідувальної свердловини "Біляївська-400".

25 січня Shell і компанія "Надра Юзівська" (Київ) підписали угоду про розподіл продукції.

Інвесторами проекту виступають ТОВ "Надра Юзівська", 90% якого належить Національній акціонерній компанії "Надра України", 10% - "СПК Геосервіс", і компанія Shell, яка у травні 2012 року виграла тендер на укладення угоди про розподіл продукції з Україною.

У свою чергу прем’єр-міністр України Микола Азаров хоче вийти на самозабезпечення України газом через 2-3 роки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: газу, Харківщині компанія Shell підтверди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]