Чт, 2024-03-28, 16:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:09
Напад студентів на британське посольство МЗС Ірану засудило
Інші останні Новини світу

Представники МЗС Ірану повідомили, що жалкують у зв'язку з "неприйнятними діями" маніфестантів на території посольства Великобританії в Тегерані, повідомляє "Інтерфакс-Україна" посилаючись на іранський англомовний телеканал "ПРЕС-ТБ".

У заяві МЗС наголошується, що влада доручила відповідальним особам негайно провести розслідування у зв'язку із захопленням дипвідомства.

Дипломати зазначили, що Іран поважає норми міжнародного права і недоторканність дипломатичних установ. Тегеран зобов'язується забезпечувати безпеку дипмісій.

Раніше у вівторок натовп з кількох десятків студентів у вівторок захопив британське посольство в Тегерані. Вони викидали з будівлі дипломатичні папери та палили їх на вулиці.

Студенти закидали будівлю посольства камінням, перелізли через ворота огорожі, зірвали і спалили британський прапор, а на його місце встановили прапор Ісламської республіки Іран.

Великобританія закликала владу Ірану заспокоїти демонстрантів.

Міністерство закордонних справ Британії висловило обурення у зв'язку з інцидентом, та розкритикувало іранську владу за нездатність захистити посольство.

Іранська поліція витіснила протестуючих з території дипмісії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1131 | Додав: adminA | Теги: МЗС Ірану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]