Пт, 2024-03-29, 06:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:16
Незаконна акція комуністів у Києві відбулася в сутичках зі "Свободою"
Інші останні Політичні новини

Активісти Компартії України 7 листопада зібралися на Майдані Незалежності біля встановленої сцени, щоб провести мітинг, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Кілька сотень комуністів розташувалося біля сцени поблизу пам'ятника Незалежності. Зі сцени оголосили, що проходить акція протесту проти соціальної несправедливості і фашизації українського суспільства.

Біля сцени встановили великі банери "Капіталізм - зашморг для народу", "Заводам - роботу, людям - зарплату".

Нагадаємо, що Окружний адміністративний суду Києва заборонив проводити масові акції на Хрещатику й Майдані Незалежності в Києві 7 листопада. Попри це комуністи стверджують, що ніхто не завадить їм відзначити "червоний день календаря". В свою чергу повідомлялося, що за дотриманням рішення суду мають намір "пригледіти" націоналісти.

Комуністи побилися з націоналістами, які спробували перешкодити їхньому проходженню

На вулиці Хрещатику в понеділок сталися невеликі сутички між націоналістами й активістами Компартії України.

Кілька активістів націоналістичних організацій вибігли на Хрещатик, де йшла колона комуністів, і спробували перешкодити їхньому проходженню. Деякі націоналісти намагалися вирвати у комуністів прапори і транспаранти.

Крім цього, вони кидали в колону комуністів яйця і намагалися облити прихильників КПУ кефіром. Вони скандували: "Комуняку - на гілляку!". Незважаючи на це, колона продовжила рух у бік Майдану Незалежності.

Потім представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода" розірвали та спалили червоний прапор Комуністичної партії України.

Протиборчі сторони штовхали одні одних. Серед учасників бійки - член ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко. Правоохоронці розборонювали мітингувальників, розводячи їх один від одного. В результаті "свободівці" побилися з представниками правоохоронних органів, унаслідок чого кілька "свободівців" отримали синяки.

Правоохоронці, котрі вишикувалися в кордон на пішохідній частині від станції метро "Хрещатик" у бік Майдану Незалежності, спочатку не пропускали представників "Свободи" у бік Майдану. На даний час силовики розблокували прохід націоналістам до Майдану Незалежності.

Правоохоронці затримали трьох представників ВО "Свобода"

Правоохоронці затримали на Хрещатику в Києві як мінімум трьох учасників акції. У Всеукраїнському об'єднанні "Свобода" стверджують, що це активісти їхньої політсили. У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві повідомляють, що в даний час затриманих везуть до Шевченківського райуправління міліції, щоб з'ясувати всі обставини.

У главку не уточнили, до якої політичної сили вони належать. Тим часом, за даними прес-служби ВО "Свобода", міліція затримала керівника однієї з районних організацій партії Валентина Лунейка, а також активісток Онисю Гарай і Іванну Нагнибіду.

У міліції також повідомили, що стосовно організаторів маршу комуністів по Хрещатику може бути складений адміністративний протокол за порушення заборони суду на проведення акцій в центрі столиці. За даними міліції, в ході брали участь близько 650 прихильників Компартії.

Охорона комуністів не пустила журналістів до своєї сцени

Охорона несанкціонованого мітингу КПУ на Хрещатику не пустила журналіста до сцени, повідомляє "Остров".

Зокрема, люди в чорних пальтах і плащах не пустили журналіста видання до встановленої комуністами на Майдані Незалежності сцени.

Майданчик по периметру відгороджений металевим парканом, і підійти до нього можна через невеликі хвіртки, біля яких стоїть охорона.

"Кореспондент "Острова", показавши службове посвідчення, спробував пройти до сцени, проте його брутально зупинили компартійні охоронці і вивели за периметр", - пише видання.

Люди, що перешкодили журналісту виконувати свої професійні обов'язки, обґрунтували свої дії тим, що біля сцени "забагато журналістів".

Прес-секретар лідера КПУ Петра Симоненка пояснила, що висвітлювати незаконний мітинг можуть тільки журналісти, які отримали акредитацію.

На запитання кореспондента, чи дозволять йому висвітлювати захід без акредитації, речник Симоненка відповіла категорично: "Ні!". На уточнювальне запитання "Чому?" прес-секретар пообіцяла відповісти потім.

"Я вам потім поясню..." - сказала вона.

Мітинг КПУ закінчився закликами відмовитися від МВФ і СОТ, і піти до Росії

Комуністична партія України завершила свій мітинг-протест в Києві на Майдані Незалежності, приурочений річниці Жовтневої революції.

На завершення мітингу комуністи прийняли резолюцію, в якій закликали українців боротися за перемогу соціалізму, передає "Інтерфакс-Україна".

Прихильники КПУ закликають українську владу відмовитися від співпраці з Міжнародним валютним фондом і переглянути умови вступу країни до Світової організації торгівлі.

Вони закликають боротися проти грабування олігархічними кланами українського народу, націоналізувати стратегічні підприємства, ввести заборону на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, зробити так, щоб комунальні платежі не перевищували 10% доходу українських сімей.

Комуністи також вимагають надати російській мові статусу другої державної і припинити політику реабілітації пособників фашизму і націоналістичних рухів.

Учасники мітингу також вимагали приєднання України до єдиного економічного простору Росії, Бєларусі та Казахстану.

У мітингу на центральній площі української столиці взяло участь близько 2 тис людей. Люди вже розходяться з Майдану, а решта слухають концерт, який розпочався після закінчення мітингу.

Правопорядок забезпечували десятки правоохоронців, частина з них перебувала в підземному переході біля станції метро "Майдан Незалежності". На Хрещатику та прилеглих вулицях перебували бійці спецпідрозділів "Беркут" і Внутрішніх військ, уздовж Хрещатика ланцюгом стояли міліцейські мікроавтобуси і автозаки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1087 | Додав: nowyny | Теги: Комуняку - на гілляку, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]