Сб, 2024-04-20, 13:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:54
Нобелівка з економіки дісталася провісникам кризи
Інші останні Новини світу науки і технологій
Нобелівський комітет з економіки при Королівській академії наук у понеділок оголосив ім'я лауреата премії Державного банку Швеції пам'яті Альфреда Нобеля за 2013 рік. З прямої трансляції на сайті комітету стало відомо, що престижну нагороду отримали Юджин Фама, Пітер Хенсен, Роберт Шиллер. Журі відзначило їхні роботи на тему "емпіричного аналізу цін на активи".

З іменами претендентів, включених до списку для голосування академіків, можна буде ознайомитися лише через 50 років. Але вже зараз можна говорити про те, що прогнози експертів частково виправдалися. Так, аналітика волатильності ринків Шиллера, що передбачив світову фінансову кризу, називали серед фаворитів на Нобелівську премію вже не перший рік.

Також серед претендентів в цьому році значилися Сем Пельцман і Річард Познер, що дослідили розширення економічних теорій регуляції. У компанії Thomson Reuter, що будує прогнози на основі цитованості робіт кандидатів і з урахуванням тенденцій у науковій сфері, пророкували нагороди британцям Девіду Хендррі (Оксфорд) і Хашему Песарану, а також американцеві Пітеру Філіпсу, які займаються вивченням економічних часових рядів.

На думку фахівців, нагороду з-поміж інших могли отримати британець Ентоні Аткінсон і американець Ангус Дітон - за роботи щодо вкладу різних верств населення в економіку країни і дослідженню споживання. Серед можливих володарів премії називали Джошуа Енгріста, Девіда Карда й Алана Крюгера, які проводили дослідження в сфері емпіричної мікроекономіки, а також американця Стівена Росса, який розробив теорію ціноутворення.

Нобелівську премію з економіки присудили американським аналітикам ринку. У 2012 році лауреатами Нобелівської премії з економіки за 2012 рік стали американці Елвін Рот і Ллойд Шеплі. У заяві академії наук йшлося, що, незважаючи на те, що двоє науковців працювали незалежно один від одного, поєднання базових теоретичних досліджень Шеплі з практичними дослідженнями Рота породило величезне поле для досліджень і поліпшило роботу багатьох ринків. Науковці використовували так звану теорію ігор для вивчення відповідностей між різними агентами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1004 | Додав: adminA | Теги: Нобелівка з економіки, провісникам кризи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]