Пт, 2024-03-29, 16:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:32
Нова Зеландія: Десятки чорних дельфінів викинулися на берег
Інші останні Новини світу

На Південному острові Нової Зеландії загинуло понад 60 чорних дельфінів. Тварини викинулися на берег в районі пляжу Фаревелл Спліт, де їх виявили туристи, передає РИА "Новости".

Більшість дельфінів були вже мертві: тих китів-гринд, хто ще подавав ознаки життя, спробували врятувати, виштовхнувши в воду, однак ссавці знову опинилися на березі.

Рятувальникам не залишалося нічого іншого, як приспати змучених тварин, які страждали.

"Це дуже сумна історія, і це зовсім не та робота, якою наша команда любить займатися", - сказав представник міністерства Джон Мейсон.

Гринди, або чорні дельфіни - морські ссавці з ряду китоподібних. Тіло гринди, що сягає завдовжки 8,5 метра, повністю забарвлене в чорний колір за винятком білої плями під підборіддям у формі якоря.

У Новій Зеландії кити і дельфіни часто викидаються на берег. Здебільшого це відбувається в літні місяці, коли зграї ссавців мігрують в Антарктичні води або повертаються звідти повз узбережжя країни. Як правило, якщо одна гринда викидається на берег, то інші намагаються допомогти їй і, врешті-решт, розділяють її долю.

Так, наприклад, в 2009 році майже 200 морських ссавців родини дельфінових (вид гринда звичайна) викинулися на берег на острові поблизу південного австралійського штату Тасманія. За підрахунками учасників рятувальної операції, живими лишилося 54 гринди. Крім того, серед них були 7 звичайних дельфінів, які так само викинулися на берег.

А незадовго до цього на берег поблизу Тасманії викинулося більш як 400 кашалотів, 48 тварин загинули. До цього в листопаді 2008 року на острові Тасманія викинулися щонайменше 150 чорних дельфінів, 54 загинуло. Також подібний випадок зафіксували і на Філіппінах, де на берег в районі затоки Маніли викинулися понад 200 дельфінів, троє з яких померли.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1223 | Додав: nowyny | Теги: загинуло 60 чорних дельфінів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]