Пт, 2024-04-26, 07:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:30
Нові ліки допоможуть фахівцям впоратися із старістю
Інші останні Новини світу науки і технологій

Новий засіб проти рідкісного захворювання може допомогти фахівцям впоратися з процесом старіння. Спочатку вчені шукали методи лікування хвороби, яка змушує дітей старіти у вісім разів швидше норми.

Наразі науковцям вдалося повернути деякі процеси, що призводять до деградації, назад, передає "Комсомольская правда".

Професор Кріс Хатчінсон з Інституту біофізичних наук при Університеті Дарема впевнений, що дані напрацювання дозволять загальмувати процес старіння і у звичайних людей.

Тобто, люди у віці 70-80 років будуть відчувати себе набагато комфортніше, додав науковець.

На допомогу фахівцям прийшов препарат N-ацетил цистеїн (NAC). З його допомогою їм вдалося обмежити і впоратися з ушкодженнями ДНК, знизити концентрацію шкідливих активних форм кисню, що дозволяло клітинам довше залишатися здоровими.

Хоча NAC не зміг вплинути на деякі види клітинних пошкоджень, їх можна контролювати за допомогою харчових добавок, заспокоюють фахівці.

За їхніми словами, комбінація NAC і харчових добавок дасть можливість тримати під контролем прогерію - рідкісний генетичний дефект, що провокує зміни шкіри, внутрішніх органів, обумовлених передчасним старінням організму.

Всього в світі зафіксовано не більше 80 випадків прогерії.

Раніше повідомлялось, що старіння можна вважати переможеним: людина, якій судилося дожити до 150 років, уже народилася. Не мине й 20 років, як народиться той, хто проживе і тисячу років. З таким сміливим прогнозом виступив британський геронтолог Обрі Де Грей, науковий керівник розташованої в американському штаті Каліфорнія організації SENS, яку він заснував 2009 року.

Раніше науковці прогнозували, що до 2070 року очікується і поява технологій, що дозволяють уповільнити старіння людини. Експерименти на тваринах і комах показали, що 30-відсоткове продовження життя можна забезпечити за рахунок "обмеження в калоріях" на ті ж 30%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1156 | Додав: nowyny | Теги: ліки допоможуть впоратися із старіс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]