Пт, 2024-04-19, 08:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:55
Опозиція поскаржиться Раді Європи на неподобство під Київрадою. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
Вимоги київської громади, які підтримали загальні збори киян біля будівлі Київради, опозиція передасть президенту Віктору Януковичу. Про це на зборах заявив голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Зокрема, збори підтримали рішення звернутися до Ради Європи та інших міжнародних організацій щодо порушення права на місцеве самоврядування в місті Києві: "Ця біда не тільки в Києві. Влада відмовляється проводити вибори всюди, де немає мера, тому що вони знають, що програють Київ, Миколаїв, Чернівці, програють усі обласні центри. І вони програють президентські вибори 2015 року".

Також Арсеній Яценюк виніс на розгляд зборів рішення про звернення до міжнародних організацій про визнання нелегітимним цього складу Київради.

"Ми вимагаємо проведення мера Києва і Київської міськради, яка буде турбуватися про місто, а не про свої кишені", - наголосив Арсеній Яценюк.

"Хто такий Попов – маріонетка, призначена Віктором Януковичем. Це Янукович дав вказівку проводити неконституційне засідання Київради Він дав вказівку, щоб міліція і "Беркут" і не пускали депутатів до Київради", - сказав Яценюк.

Усі рішення були прийняті одностайно. "Ці рішення ми передамо Віктору Януковичу і додатково озвучимо їх у стінах Верховної Ради", - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також нагадав, що єдиний кандидат від опозиції Юрій Левченко виграв вибори у 223-му окрузі. Арсеній Яценюк закликав підтримати опозицію на виборах 15 грудня.

"Батьківщина" вимагає від Захарченка зупинити свавілля міліції

Об’єднана опозиція "Батьківщина" вимагає від міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка негайно дати команду припинити свавілля спецпідрозділам міліції, які сьогодні зранку кинуто проти киян біля стін Київської міської державної адміністрації. Про це мовиться у заяві "Батьківщини".

Як зазначено у документі, "влада перелякалася", і саме тому "пішла на відверте застосування силових дій".

"Вже не вперше режим демонструє, що йому затишно живеться у вкрадених державних резиденціях, у високих кабінетах і перед камерами на тенісному корті, але щойно громадяни вимагають діалогу з владою, у тому числі й через законне право проведення зборів членів територіальної громади, - з-під дутого лоску проступає справжня сутність. І ця сутність виглядає так, як сьогодні біля КМДА: сльозогінний газ проти мирних людей, бойові загони міліції, блокування законної діяльності опозиційних депутатів, застосування фізичної сили", - йдеться у заяві.

У "Батьківщині" зазначили, що спецпідрозділи міліції сьогодні розгромили столи, де реєструвалися учасники зборів киян, і викрали листки реєстрації.

"Як відомо, ще з ночі були познімані ручки з дверей, встановлено бетонні клумби на подвір’ї КМДА, встановлено додаткові перепони для проходу в приміщення міської адміністрації. Дивно, що влада у паніці не викопала окопів і не наставила протитанкових їжаків", - наголошується у заяві.

"Все це зроблено тільки для того, щоб не дати киянам право мати у столиці України, у своєму рідному місті, законно обрану владу", - підкреслюється у документі. "Батьківщина" попереджає "владу і міліцейських начальників про відповідальність за протизаконні дії".

Довідка

Обрана у травні 2008 року Київрада VI скликання, яка відпрацювала свій 5-річний термін, з 2 червня є нелегітимною.

11 липня у Києві кілька сотень людей під прапорами опозиційних сил, а також незалежні активісти протестували проти нелегітимного, на їхню думку, засідання Київради.

Також представники партій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" заблокували трибуну Київради. У зв’язку з блокуванням Герега закрила сесію Київради. Фактично сесія не відбулась.

30 травня Конституційний Суд України оприлюднив рішення, за яким наступні вибори до місцевих рад, нинішній склад яких був обраний на позачергових виборах, а також вибори сільських, селищних та міських голів, чиї безпосередні попередники були обрані на позачергових виборах, відбудуться одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень рад та сільських, селищних, а також міських голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради України.

У Верховній Раді було зареєстровано проект постанови №2175а, ініційований народними депутатами від "Батьківщини", яким пропонується призначити вибори мера Києва і депутатів Київради на 27 жовтня 2013 року.

Останнє засідання столичної міськради, яке відбулося 19 серпня, ознаменувалося масовими сутичками опозиціонерів із співробітниками міліції. Під час протистояння були розбиті вікна і зламана двері в будівлю, не обійшлося і без постраждалих з обох сторін.

Незважаючи на штурм Київради, її секретар Галина Герега встигла протягом 10 хвилин поставити на голосування п'ять "соціальних" рішень. Закриваючи сесію, вона підкреслила, що Київрада VI скликання діє законно і працюватиме до обрання нового депутатського складу в 2015 році.

2 жовтня депутати від опозиційних фракції Верховної Ради прийшли під Київраду з метою заблокувати нелегітимну роботу. Проте приміщення ради було оточене щільним кордоном "Беркута". Під час сутичок був застосований сльозогінний газ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: Опозиція поскаржиться Раді Європи н | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]