Пт, 2024-04-26, 13:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:12
Опозиція висунула кандидатів на вибори у проблемних округах
Інші останні Політичні новини
ВО "Батьківщина" почало свій з'їзд з висунення кандидатів у народні депутати в 5 "проблемних" округах, повідомляє прес-служба партії.

З'їзд розпочався зачитуванням листа голови партії Юлії Тимошенко.

У зверненні до однопартійців екс-прем'єр висловила надію, що незабаром зможе особисто проводити з'їзд.

"Сподіваюся, що це моє останнє дистанційне звернення", - написала Тимошенко.

Вона запропонувала вшанувати хвилиною мовчання президента ЄНП Вільфреда Мартенса, якого вона назвала унікальною, високоморальною людиною, "еталоном державного діяча".

Тимошенко висловила сподівання, що з'їзд підтримає висунення на перевибори кандидатів, у яких "перемогу грубо забрали" і які вже встигли відчути "на собі всю силу владної репресивної машини".

"Ми всі чудово пам'ятаємо, як молодики з автоматами знищували агрофірму Корнацького, як продажні суди фабрикували справи проти Булатецького, як Романюк змушений був виїхати з України, рятуючи своє життя від бандитів при владі", - нагадала лідер опозиції.

Тимошенко попросила з'їзд "підтримати попереднє рішення і затвердити  кандидатами у народні депутати" Миколу Булатецького, Леоніда Даценка, Аркадія Корнацького і Віктора Романюка у 94-му, 132-му, 194-му та 197-му округах відповідно.

Окремо вона подякувала партнерам по опозиції, які погодилися висувати єдиного кандидата в проблемних округах, і назвала це "запорукою успіху".

На з'їзд "Батьківщини" приїхав Ігор Швайка від "Свободи", яка паралельно проводить свій з'їзд.

У свою чергу "Батьківщина" направила на з'їзд "Свободи" Миколу Томенка.

Віталій Кличко надіслав вітального листа.

"Батьківщина" висунула Корнацького, Булатецького, Даценка та Романюка кандидатами у депутати на виборах 15 грудня

З'їзд партії "Батьківщина " затвердив кандидатів у народні депутати в мажоритарних округах на повторних виборах до Верховної Ради 15 грудня 2013.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Делегати з'їзду проголосували за те, щоб висунути: у 94-му виборчому окрузі - Віктора Романюка, в 132-му виборчому окрузі - Аркадія Корнацького, в 194-му виборчому окрузі - Миколу Булатецького, в 197-му виборчому окрузі - Леоніда Даценка.

Крім того, з'їзд підтримав висунення партією "Свобода" Юрія Левченка у 223-му окрузі.

Саме ці п'ятеро кандидатів вже здобули перемогу на цих округах на виборах 2012 року, проте, ЦВК не була в змозі встановити офіційні результати виборів у цих округах.

Три опозиційних парламентських партії домовилися про повторне висунення їхніх кандидатур в якості єдиних кандидатів від опозиції на кожному окрузі.

Як відомо, у зв'язку з тим, що Віктор Романюк знаходиться в Мілані через кримінальну справу, яку проти нього відкрили, не виключено, що по цьому округу може піти Остап Семерак.

Нагадаємо, в середу, 16 жовтня, почалася виборча кампанія з виборів народних депутатів у п'яти мажоритарних округах, де восени 2012 Центрвиборчком не зміг встановити результати голосування.

Опозиція створить спільний центр для контролю за виборами

Три опозиційні сили створять спільний координаційний центр для контролю за виборами у п'яти "проблемних" округах. Про це повідомив голова політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Хотів би чітко зазначити, що ми є дуже послідовні. Три політичні сили - "Батьківщина", УДАР і "Свобода" - 16 травня підписали спільну заяву про підтримку саме тих кандидатів, які балотувались на спірних округах в 2012 році", - наголосив Яценюк.

За його словами, це підтвердило сьогоднішнє рішення з’їзду. Він зазначив, що пропозицію створити координаційний центр направив лідер партії УДАР Віталій Кличко, "незважаючи на те, що УДАР не бере участь у відповідній парламентській кампанії".

"І це добре, тому що нам необхідні члени комісії, нам необхідний контроль за підрахунком голосів, - зазначив Яценюк.

Він висловив упевненість, що "цей координаційний центр не дасть можливості владі сфальшувати вибори, як вони це зробили в 2012 році".

Опозиція також вимагає від президента та уряду проведення чесних і прозорих виборів. Він також звернувся до західних партнерів, "щоб місії спостерігачів прибули до України і провели серйозний моніторинг і спостереження за виборами в п’яти округах".

Яценюк наголосив, що боротьба на цих виборах "буде дуже непроста, тому що провладними кандидатами вкинутий великий ресурс": "Знову будуть так звані незалежні кандидати, які потім приєднаються в голосуванні до Партії регіонів".

"Тому кожен, хто виступає проти єдиних кандидатів опозиції, які затверджені і підтримані трьома опозиційними силами, працює на Партію регіонів. Інших кандидатів від опозиції на цих округах немає", - наголосив голова політради "Батьківщини".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: вибори, кандидатів, опозиція, проблемних округах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]