Сб, 2024-04-20, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
Пік «покращення» - «притримайте ці гроші на святкування Нового Року!»
Інші останні Економічні новини
В Україні назріває народний бунт: бюджетникам все частіше затримують зарплату.

По всій Україні бюджетникам все частіше стали затримувати заробітну плату. Люди готуються до акцій протесту і страйків. В Алчевську 230 працівників тролейбусного депо не бачили грошей з травня.

Керівництво «Алчевскпастранса» замість того, щоб розібратися з фінансуванням, вдається до погроз, намагаючись придушити бунт. Зараз тут перевіркою ситуації зайнялася міліція, повідомляє ICTV.

Два місяці не отримують зарплату комунальники у Львові. Тут людям заборгували близько 50 мільйонів гривень. Вони також погрожують страйком. «Де отримували по 200 або 400 гривень, а якщо прибиральник - то там взагалі по 100 гривень. Нас не чують, не бачать і не вважають, що ми тут люди », - розповідає водій трамвая Оксана Сас.

Ситуація з виплатою зарплати склалася ненабагато краще і в Києві. Транспортникам заборгували близько 20 мільйонів гривень. Керівництво підприємств говорить, що держава не поспішає перераховувати гроші за проїзд пільговиків.

Не краще ситуацуія з виплатами у транспортників троллейбусного депо Кіровограда.
Натомість, кіровоградським вчителям видали заробітну плату за вересень місяць. При цьому попередили: «Притримайте ці гроші на святкування Нового Року!» Затримують зарплату шахтарям на Донбасі. Гірники з 15 підприємств не бачили грошей близько 5 місяців.

Глава уряду Азаров доручив Міністерствам фінансів та соцполітики і соцфондам негайно розібратися в ситуації. І пригрозив винуватцям звільненням.

Але хто вірить сьогодні цим недолугим «прохфесіоналам»….?

Депутат Москаль потрапив у дурну ситуацію у Львові.

Депутат від "Батьківщини " Геннадій Москаль заявляє, що в Україні зарплату почали затримувати навіть народним депутатам .

За його словами, це з'ясувалося після того, як він вирішив пообідати у Львові, дав офіціантові картку , на яку приходить зарплата з ВР, але той повідомив на картці грошей немає.

"Хоча за всі роки існування Верховної Ради зарплата завжди приходила до 15 числа. Так я потрапив у дурну ситуацію - поїв, а розрахуватися нічим, - написав Москаль в Facebook. - Довелося телефонувати знайомим, щоб прийшли і зайняли гроші. Поки чекав їх, пригадав один чернівецький анекдот. Були собі два друга, один з яких виїхав за кордон на заробітки і так і не повернувся. Другий, залишився вдома, пише йому листа: "Іван, як добре, що ти виїхав з України. Роботи тут немає, зарплату не платять, пенсії маленькі, пільги зняли ... Все в Україні закінчилося, жити тут неможливо".

У службі безпеки після перевірки зарубіжної кореспонденції викликали автора листа на бесіду і кажуть: "Що ж ти наговорюєш на незалежну Україну, на її уряд? Та за такі речі в 1937 році ми б тебе розстріляли. А зараз можеш собі йти ... "Той повернувся додому і пише другу ще один лист: "Іван, те, що я писав у першому листі - ще дуже м'яко сказано. В Україні набагато гірше, у них навіть патрони закінчилися ... "

"Питання не конкретно в мені чи Верховній Раді, ніхто з депутатів від голоду не помре. Набагато гірше, що зарплату постійно затримують в держустановах, не виплачуються дитячі гроші, матеріальна допомога, соціальні виплати. Тепер зрозуміло, чому Кабмін не вносить бюджет на 2014 - й рік до Верховної Ради - тому що його не можна сформувати з повітря. Грошей немає, і владі слід визнати, що держава є банкрутом. А не бубоніти про "покращення", - підсумовує Москаль.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: гроші, святкування Нового Року!», «покращення», «притримайте | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]