Чт, 2024-04-25, 09:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
Про повне "одонеччення" українських судів заявила опозиція
Інші останні Політичні новини
Народний депутат від партії Батьківщина Павло Петренко заявив, що сьогодні головами всіх ключових судів в Україні є вихідці з Донецька.

"Просте запитання: хто у нас голови усіх вищих спеціалізованих суддів і Конституційного суду? Це вихідці з Донецька", - заявив Петренко в ефірі одного з телеканалів.

Крім того, зазначив він, вихідці з Донецька очолюють майже всі апеляційні суди. "Останній приклад, нова технологія: зараз донецьких суддів транзитом переводять в якийсь регіон. Є такий суддя Мезенцев, якого планують провести в Київ на посаду голови Апеляційного адмінсуду. Його перевели до Дніпропетровська, потім переводять у Київ і він стає керівником Апеляційного адмінсуду, бере участь у всіх виборчих питаннях", - додав він.

"Це приклад, яким чином Президент нібито не впливає на судову систему. Коли він отримає право призначення довічно всіх суддів, фактично можна цей інститут взагалі закривати", - заявив Петренко.

Кореспондент нагадує, що вчора, 10 жовтня, Верховна Рада попередньо схвалила законопроект про внесення змін до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів. Опозиція за цей закон не голосувала.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: опозиція, повне одонеччення українських судів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]