Пт, 2024-04-19, 03:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
Проти Тимошенко порушили ще 4 кримінальні справи
Інші останні Політичні новини

Слідчі податкової міліції вручили екс-прем'єру Юлії Тимошенко копії постанови про порушення чотирьох кримінальних справ, що стосуються діяльності компанії "Єдині енергетичні системи України", повідомив керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко.

"У п'ятницю Юлію Володимирівну співробітники податкової міліції поінформували про те, що вони відновили розслідування чотирьох кримінальних справ, у яких фігурує Юлія Володимирівна. Співробітники слідчого управління вручили їй копії чотирьох постанов про порушення кримінальних справ", - сказав Власенко на прес-конференції в понеділок, 7 листопада.

За словами Власенка, у всіх чотирьох постановах йдеться про діяльність ЄЕСУ в 1996-1997 рр., зокрема про ухилення від сплати податків, передає сайт Тимошенко.

У Генеральній прокуратурі Україні агентству "Інтерфакс-Україна" нагадали, що про ці кримінальні справи повідомляв заступник генпрокурора Ренат Кузьмін і в даному випадку йдеться саме про ці справи, які тепер у провадженні податкової міліції. "Ніяких нових справ немає", - підкреслили в прокуратурі.

Захисник Тимошенко вважає, що генеральний прокурор України Віктор Пшонка, скасовуючи постанови на той час генерального прокурора Святослава Піскуна (2001-2003 рр.), не навів жодної аргументації. "Рішення про закриття справ прийнято незаконно - ось і всі аргументи", - заявив Власенко.

Він нагадав, що кримінальні справи, за якими Піскун виносив постанови про закриття справ, порушувалися в 2001 році напередодні виборів, а в 2005 році Верховний суд України "сказав, що справи були закриті обґрунтовано".

"Як тоді це було необхідно, так і тепер... Тепер ці справи реінкарнуються... Немає жодних підстав для скасування постанов (про закриття кримінальних справ)", - сказав Власенко.

Він пояснив, що досудове слідство у цих справах буде проводити Головне слідче управління податкової міліції ДПАУ. "Мені невідомо, чи проводилися слідчі дії", - підкреслив Власенко.

У свою чергу перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов зазначив, що в документах про відновлення розслідування справ немає ніяких посилань на рішення американських і російських судів, як про це інформує Генеральна прокуратура, пояснюючи нові обставини відновлення кримінальних справ.

На переконання Турчинова, у рішенні Пшонки немає юридичних підстав, є тільки "політична мотивація". Турчинов також повідомив, що термін давності для розслідування цих кримінальних справ минув.

Зауважимо, окрім кримінальної справи щодо газових контрактів з РФ 2009 року, за яким Тимошенко засудили на 7 років позбавлення волі, Генпрокуратура порушила стосовно екс-прем'єра дві інші кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, і в зв'язку з закупівлею автомобілів для сільської медицини.

"Газову справу" Тимошенко світове співтовариство вважає політичним переслідуванням екс-прем'єра і конкурента президента Віктора Януковича. Незабаром після винесення вироку у цій справі ГПУ відновила кілька "економічних справ" проти Тимошенко, які стосуються корпорації ЄЕСУ, яку раніше очолювала лідер БЮТ. Захист каже, що нові справи проти Тимошенко відкривають, щоб залишити її у в'язниці.

"Газова" справа Тимошенко має перекочувати з Печерського суду до Апеляційного до 14 листопада

Матеріали "газової справи" екс-прем'єра Юлії Тимошенко мають бути відправлені в апеляційний суд до 14 листопада, заявляє керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко.

Він сказав, що в даний час матеріали знаходяться в Печерському районному суді Києва, "який повинен виконати ряд процесуальних дій". "Останній день - це 14 листопада, коли справа має бути направлена до апеляційного суду", - зазначив він.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

У встановлені законом терміни сама Тимошенко і її адвокати подали дві апеляційні скарги в Апеляційний суд Києва, який повинен розглянути це справа не раніше місяця, але не пізніше трьох місяців з моменту надходження матеріалів до апеляційного суду.

Раніше Власенко висловив сумнів, що апеляційний суд винесе справедливе рішення. "Ми не очікуємо справедливості від апеляційного суду, ми швидше очікуємо побачити там трьох суддів Кірєєвих, які просто втрьох будуть робити те ж саме", - заявив Власенко.

Тимошенко в СІЗО не втрачає бадьорості духу, запевняють соратники лідера БЮТ

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, незважаючи на винесений їй вирок щодо "газової справи" і тривале перебування в СІЗО, не втрачає бадьорості духу, вважають її соратники.

"Юлія Володимирівна - боєць. Вона, звичайно, розуміє, що це ненормальна ситуація, проте це її не зламало, вона готова до боротьби", - сказав керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко на прес-конференції.

Зазначимо, раніше наглядачі Лук'янівського СІЗО, де утримується Тимошенко, розповіли, що екс-прем'єр справляє враження морально пригніченої людини.

Пізніше її відвідали соратники з мітингом. Тимошенко, начебто, визирнула з вікна верхнього поверху будівлі СІЗО і помахала рукою своїм прихильникам. "Тримайтеся, все буде добре", - сказала Тимошенко присутнім, посилаючи при цьому їм поцілунки рукою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1080 | Додав: nowyny | Теги: тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]